lauantai 28. helmikuuta 2015

Mihin menee Suomen hiihto

Enää yksi päivä jäljellä, sitten nähdään, minne Suomen hihhto menee. Tähän asti vain naisten viestipronssi on saavutuksena.


Nyt monen tahto on lopultakin tapahtunut ja Risto-Matti pääsi mukaan 50 km hiihtoon. Onhan hän parin vuoden takaa 50 km Suomen mestari. Toivotaan menestystä kaikillekin Suomen hiihtäjille!


Loppujen lopuksi oli liian kova pala Risto-Matille - vielä! Matti Heikkinen pysyi kärjen mukana 45 km, sitten meni poikki ja maalissa kaikkensa antaneena värisi ja hoippui eikä haastattelijakaan osannut olla kyselemättä ja päästämässä lepäämään ja toipumaan. Kahden vuoden päästä Lahden MM-kisoissa Suomella ei ole muuta kuin voitettavaa!

perjantai 27. helmikuuta 2015

MItaliputki aukeni MM-hiihdoissa, valoa myös gallupeissa

Suomen MM-kisat Falunissa on pelastettu, kun naiskvartetti siivitti Suomen sinivalkoiset värit mitaleille, tosin vain pronssille, mutta kuitenkin. Kiitos siis Anna-Kaisa Saariselle, Riitta-Liisa Roposelle, Kerttu Niskaselle ja Krista Pärmäkoskelle. Tänään miesten viestissä, lauantaina naisten 30 km ja sunnuntaina miesten 50 km hiihdoissa mitaliputki toivottavasti saisi lisäystä.


Puoluegallupeissa, tällä kertaa Ylen teettämässä, oli toivottuja suunnanmuutoksia. Suurin kannatuksen lisäys tuli Perussuomalaisille 0,6%, sijoitus tosin 15,4 prosentilla vielä neljäs, mutta kannatustaan tiputtaneet Kokoomus 16,2% ja demarit 16,8% ovat virhemarginaalin sisällä ja mikä tärkeintä, johdossa olevan jatkuvassa nousukiidossa olleen keskustan kannatus kääntyi ensi kerran laskuun ja peräti yli prosenttiyksiköllä. Ja mikä vielä tärkeämpää, kantaansa ilmoittamatta jättäneiden määrä oli ennätyssuuri eli yli 40 prosenttia. Siellä on niitä potentiaalisia äänestäjiä.


Ja eiköhän meidän tämän hetken näkyvimmät aseet lähtien ainoana pakkoruotsin vastustajana kansalaisaloitteen mukaisesti pure entistäkin enemmän myös jatkossa. Ja onhan edelleen ratkaisematta Kreikan lainojen takaisinmaksu, maahanmuuttajien terroritekojen välttäminen, ja köyhimpien auttaminen. Tarvitaan työtä, työtä ja työtä ja siksi myös yrittäjiä ja kilpailukykyä.

torstai 26. helmikuuta 2015

V. 1964 ylioppilasluokka

Kankaanpään yhteislyseon  vuoden 1964  ylioppilaiden 50-vuotiskokoontuminen on tänään ja huomenna isännöimänäni täällä eduskunnassa. Tänään yhdeksän luokkatoveriani olivat ensin televisioitua kyselytuntia seuraamassa ja sitten yhteisessä kokoontumisessamme iltapalaa nauttimassa. Huomenna perjantaina on vuodossa tutustuminen eduskuntataloon ja kokoustaminen eduskuntaryhmämme tiloissa.


Tällä kertaa Helsingissä asuvat luokkatoverimme Virpi Valli os. Alahonko ja Marja-Leena Salojuuri os. Velhonoja järjestivät kokouskutsut, jota noudatti meistä kymmenen. Alun perin meitä oli 36, joista kahdeksan on jo poisnukkuneita. Poisjäämisestään ilmoitti yhdeksän ja yhtä moni ei vastannut saamaansa kutsuun. Aika hyvä osallistuminen ja reagoiminen kaiken kaikkiaan. Monet näistä vastaamatta jättäneistä eivät juuri ole aiemminkaan olleet luokkakokouksissamme.


Opettajistamme on vielä elossa kolme, kaikki Kankaanpäässä, kaksi heistä tosin ovat joutuneet olemaan jo useamman vuoden hoitokodeissa.


On hienoa, että näinkin pitkän ajanjakson olemme pitäneet yhteyttä vähintäin viiden vuoden välein.
Kaikki vielä tunsimme toisemme, vaikka kouluajoistamme onkin kulut jo mainitut viisikymmentä vuotta. Nopeasti ovat vuodet kuluneet. Monenlaisia ammatteja löytyy joukostamme aina professorista lähtien.




keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Heimoveljemme

Heimoveljiemme Viron tasavallan 97-vuotispäivän vastaanotolla Viron Helsingin suurlähetystössä niin kuin autokuljettajien esimies Seppo Jolkkonen köyhien kaupunginosassa ydin Kaivopuistossa  suurlähettiläs Margus Laidren ja rouva Tiina Laidren kutsumana.


Väkisin tulivat mieleen monet Viron matkani, joista ensimmäiset olivat jo maan ollessa Neuvostoliiton alaisena. Helsingin Yliopiston yleisurheilu- ja koripallojoukkueilla oli joka vuotista kamppailua yliopistojen mestaruudesta Tarton Yliopiston kanssa. Kaksi kertaa olin mukana Tartossa näissä vuorovuosina molemmissa maissa pidetyissä "yliopistomaaotteluissa". Tämä tapahtui jo 1960-luvun jälkipuoliskolla.


Sen jälkeen tietysti on ollut muita matkoja, ei tosin viinanhakumatkoja, jollaisia liiankin monet suomalaiset tekevät. Yksi matka oli 1980-luvulla eduskunnan luontokerhon mukana Lahemaan kansallispuistossa.


Matkoilta on tarttunut kotiin myös Viron kansalliseepos Kalevipoeg, joka on syntynyt meidän Kalevalamme ja Elias Lönnrotin innostamana.


On hienoa, että tänään heimoveljillämme menee hyvin ja kaikki näyttäisi jopa ruusuiselta ellei olisi yhtä pelottavaa tekijää, joka juuri viime aikoina on noussut ainakin pieksi uhkatekijäksi.



tiistai 24. helmikuuta 2015

3. viimeinen eduskuntaviikko alkoi

Mielenkiintoisia seminaareja jälleen tänään. Ensi jo klo 9.30 Kiinan oikeus - yksilön vai yrityksen asialla? käytiin mielenkiintoisten alustajien johdolla.


Puolilta päivin tarkastusvaliokunnan avoimessa kokouksessa käsiteltiin valtion kokonaistasetta valtiovarainministeri Antti Rinteen ja elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren puheenvuorojen perusteella.


Kunnianarvoisan kolmen vuoden aikaisen eduskunnan ikäpuhemiehen aloitteesta perustettiin vielä eduskunnan loppumetreillä Karjalakerho. Paikalla oli yksi ministerikin Susanna Huovinen.


Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta ahkeroi jo eilen maanantaina pulille öitä koko päivän ja tänään on jatkanut ja istuu taas  päätettyäni istunnon 18.45 koko lopun illan. Sote-uudistusta viedään nyt eteenpäin hartiavoimin. Lykkyä tykö vaan uurastavalle valiokunnalle!

maanantai 23. helmikuuta 2015

VIimeinen Yle Satakunnan haastattelu

Porin yleisradiossa maakuntaparlamentissa olin yksin, kun toinen kansanedustaja oli sairastunut. Parlamentti olikin viimeinen ennen vaaleja eli alkaa vaalitauko. Vaalien jälkeen onkin sitten uudet edustajat remmissä. Itselleni jää taakse 12 vuoden parlamentaarikon ura ja kiitollinen mieli kaikille lukumääräisesti kymmeniin tuhansiin nouseville äänestäjilleni monissa eri vaaleissa, parhaipana kannatuksena oli vuoden 1983 vaalien yli 16.000 ääntä.


.
Video: Toimittaja Jari Pelkonen ja kansanedustaja Anssi Joutsenlahti.
Video

Yle Satakunnan Nettistudion vieraana on eduskunnan varapuhemies Anssi Joutsenlahti (ps.). Häntä haastattelee Jari Pelkonen.
Sote-uudistuksella on  enää kolme viikkoa aikaa edetä tämän eduskunnan aikana. Lakiesitys yritetään nyt muuttaa niin, että se täyttäisi perustuslain vaatimukset
Eduskunnan varapuhemies Anssi Joutsenlahti ei halua luovuttaa, vaikka aika käykin vähiin.
– Koskaan ei saa heittää kirvestä kaivoon. Aikaa on vain kolme viikkoa. Toivottavasti löydetään ratkaisuja, että päästäisiin edes jonkilaiseen ratkaisuun tällä hallituskaudella. Sitä voitaisiin sitten kehittää seuraavan hallituksen aikana
Yhtenä vaihtoehtona on väläytetty maakunnallista mallia, missä palvelut järjestäisi verotusoikeutta käyttävä itsehallinnollinen alue. Joutsenlahden mielestä aika ei tällaisen mallin rakentamiseen riitä.
– Parasta olisi, jos jatkettaisiin nykyisten sairaanhoitopiirien kaltaisesti. Näin voitaisiin saada aikana joku ratkaisu, sillä kaikkein huonoin tilanne olisi se, ettei saada aikaan mitään, Joutsenlahti sanoo.


sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Jouni tekee hienoa työtä


Jouni Saarinen tekee komiaa työtä, kun hän on aina mukana tilaisuuksissamme, ottaa runsaasti kuvia ja laittaa niitä sitten facebook-sivuillemme kaiken kansan ihailtaviksi. Jouni ansaitsee suuren kiitoksen!



Olimme lauantaina Porissa ja Raumalla Pick Pay:n kaupan pihassa makkaratarjoilun kanssa. Jouni otti näitä kuvia, yhdessä on pitkäaikainen kaverini Late Dahströmkin näkyvissä.




lauantai 21. helmikuuta 2015

Kulta-aika nuoruuden

Lauantai saatiin viettää sopivassa säässä, vaikka Poriin kello 10 ajellessa satelikin rännänsekaista, mutta perillä Pick Pay:n pihassa saatiin jakaa satoja makkaroita ja omat Rötösherrat kiinni-tulitikkuaskinikin menivät kuin kuumille kiville. Monilla oli niitä jo ennestään tallennettuina, monet myös kiittivät tähänastisesta elämäntyöstäni ja enne kaikkea hoitotyötekijöiden palkkamaisesta kansanedustajan ja puhemiehen palkkiollani.


Ensi kertaa oli myös uuden Kankaanpään ehdokkaamme Jari Koskelan käytössä oleva matkailuauto saatu mukaan asiaankuuluvine mainoksineen. Porista porukan matka jatkui saman kaupan parkkipaikalle Raumalla ja taas makkaratarjoilut ilman rahatta ja hinnatta tekivät kauppansa. Itse tosin jouduin jäämään pois Raumalta, kun papin virkatehtävät kutsuivat Kankaanpään siunauskappeliin.


Koulukaverin äidin siunaustilaisuus muodostui kodikkaaksi myös niin poisnukkunutta kuin muutenkin menneitä muistellessa. Oman lapsuuden ja kouluajan muistot näin palautuivat. Mukana oli toinenkin luokkatoveri.


Lisää koulumuistoja voimme verestää, kun 50-vuoden takaa ylioppilaiksi Kankaanpään Yhteislyseosta päässeet ylioppilastoverit on alkavalla viikolla kutsuttu koolle Helsinkiin ja olen heidän isäntänään kahtenakin päivänä eduskunnassa ja jopa puhemiehen edustustilassakin. Valitettavan vähän vain vähän yli kymmenen on ilmoittautunut mukaan, ei ainakaan työesteiden enää pitäisi olla esteenä.


Perusuomalaisten juuri ilmestynyttä lehteäkin jakaessa muistui nuoruuden ajat mieleen esimerkiksi ajaessa vanhan aseman alueella, joka miljöö kokonaisuudessaan on yhä edelleen entisessä asussaan. Sieltä ennen poikasena monet kerrat noustiin junaan. Kerran oikein koko koulu teki retken omassa junassa tutustumaan pääkaupunkiin, joka oli tuttu jo ennen sitäkin äidin kotikaupunkina ja on sen jälkeen tullut entistäkin tutummaksi opiskelukaupunkina ja nyt 12 eduskuntavuoden aikana.

perjantai 20. helmikuuta 2015

Hallitusta kaatamaan 22. kerran

Tänään taas äänestämme - nyt jo 22. kerran - hallituksen luottamuksesta. Meitä oppositiossa on 98 kansanedustajaa, joten aika kireä on äänestys ja jos kaikki opposition kansanedustajat olisivat paikalla, voisi hallitus jopa kaatua. Yleensä vähintäin kymmenen kansanedustajaa on poissa, saas nähdä montako on tänään?


Kaikkien oppositiopuolueiden yhteinen välikysymys aiheutui parast´aikaa eduskuntakäsittelyssä olevasta 260 miljoonan leikkausesityksestä keskiasteen koulutukselta. Niinpä välikysymyskeskustelussa kysyttiinkin aiheellisesti, onko lakiesityksessä kyse rakennemuutoksesta, jota ministeri Krista Kiuru yritti korostaa vain leikkauksesta ja jättisäästöpaketista, jona puolestaan oppositio piti leikkauspakettia.


Keskustelussa käytettiin aikaa seitsemän tuntia, josta viimeiset kolme tuntia olin puikoissa. Puheenvuoroja kertyi yhteensä 158: keskusta 41, sdp 332, PS 30, kokoomus 23, vasemmistoliitto 13, vihreät 7, rkp 6, kd 2, samoin vasenryhmä ja muutos11.


Kun alun debatissa oli jo peräti 115 minuutin puheenvuoroa, ei ihme, että puhujalistalla jopa kahdesti jouduin huutamaan peräkkäin viisi nimeä, jotka eivät olleet paikalla. Yhdellä puhujalla oli jopa syntymäpäivä, joten sain onnitella häntä.


Suurena kysymyksenä opposition puhujilla oli, minkä kriteereiden mukaan kouluille annetaan toimintalupa, kun sitä kaikkien on nyt pyydettävä.


Kimmo Kivelä kaipaili entisen kauan kestäneen tasa-arvon tuoneen suomalaisen Cygnaeuksen aloittaman hyviä tuloksia tuottaneen koulutusihmeen perään kysymällä, onko nyt edessä mieron tie vai tiedon ja sivistyksen tie?


Illan keskustelun aikaan rupesi kuulumaan kummallista kolinaa, luulimme jo, ovatko tulevan eduskuntatalon  korjauksen remonttimiehet jo tulleet asialle, mutta äänet paljastuivatkin kiinalaisen uudenvuoden juhlinnan ilotulitusääniksi. Kiinalaiset terrakottasotamiehethän ovat jo jonkin aikaa kansoittaneet Paasikiven aukiota.


Äänin 98-87-poissa 14 hallitus sitten kuitenkin taas kerran sai luottamuksensa. Hallituspuolueiden edustajista vain 3 oli poissa, meiltä oppositiosta peräti 11, perussuomalasistakin kolme, tosin kaikilla pätevä este, sairaus ja ETYJ:n tarkkailutehtävät.

Kova uutispäivä

Taas kerran kovien uutisten päivä, Anneli Auer vapautettiin miehensä surmasta kotona Ulvilassa jo toistamiseen hovioikeudessa. Pitkäoikeusprosessi saanee lopultakin päätöksen eikä vieläkään tiedetä ainakaan aukottomasti surmaajaa, jääkö ikuiseksi probleemaksi.




Perussuomalaiset: Sote-kortti katsottava loppuun saakka




Pääministerin kutsusta järjestettyyn sote-tilaisuuteen osallistuneet perussuomalaisten eduskuntaryhmän pj. Jari Lindström sekä puolueen varapj., parlamentaarisen sote-ryhmän jäsen Hanna Mäntylä korostavat siitä, että sote-järjestämislaista olisi tärkeää saada ratkaisu tämän vaalikauden aikana. Tunnistamme perustuslakivaliokunnan lausunnossaan esiintuomat  ongelmat ja suhtaudumme niihin vakavasti. Perussuomalaiset painottavat, että olemme sitoutuneet hakemaan ratkaisua sote-järjestämislakiin tavalla, joka kestää perustuslaillisen tarkastelun ja aidosti turvaa kestävällä tavalla laadukkaat sote-palvelut tulevaisuudessa.




Kreikan erikoisvaatimukset Ukrainan taisteluiden jatkuminen aseleposopimuksesta välittämättä hallitsevat edelleen uutistarjontaa.




Viimeiseksi joskaan ei heikoimpana uutisena: Kankaanpään Urheilijoiden kasvatti Risto-Matti Hakola hiihti Falunin MM-kisojen avajaispäivänäsprittikisassa itsensä parhaaksi suomalaiseksi tullen vielä välierissä ensimmäisen maalisuoralle, mutta jääden siinä vielä viidenneksi pääsemättä loppukisaan. Hieno avaus vielä nuorelle miehelle ensimmäisessä MM-tason kilpailussa.

keskiviikko 18. helmikuuta 2015

TOIVOA TOIVONSA MENETTÄNEILLE

Tänään julkistetun Helsingin Sanomien gallupin mukaan peräti 39% on yhä edelleen ilmoittamatta puoluekannatustaan ja useat heistä ilmeisesti ovat jättäytymässä nukkuvien joukkoon. Siksi jotain olisi tehtävä heidän herättämisekseen, viime vaaleissa heitä lähti sankoin joukoin äänestämään perussuomalaisia.


Niinpä päivän galluptuloksia analysoiva Helsingin Yliopiston akatemiatutkija Hanna Wass toteaakin vuoden 2011 vaalien perussuomalaisten nousua selittäneen ainakin osaksi heitä (meitä) äänestäneiden halunneen saada liikettä jämähtäneeseen puoluekenttään. Wass jatkaa puolueemme tarjonneen vaihtoehdon olemalla eliittiä kriittisempi esimerkiksi EU:ta ja maahanmuuttoa kohtaan.


Toinen vaalitutkija Åbo Akademin valtio-opin professori Kimmo Grönlund puolestaa povaa äänestyskäyttäytymisen muuttajaksi Kreikan tilannetta tai terrorismia. Molemmissa me perussuomalaisten kortit ovat vahvoilla, niinpä Grönlund sanoo yhä epävarmasta Kreikan tilanteesta, että se saattaa vielä hyödyttää perussuomalaisia ja lisää: Olisihan heillä paljon kurottavaakin verrattuna viime vaalien menestykseen. Nyt gallupista saatiin lukema 14,1%, edellisestä HS:n gallupista tammikuussa 14,5%. Sekä Ylen että Iltalehden mielipidemittauksissa lukemat ovat olleet korkeammat, Yle 14,8% ja IL 15,3%. Kirittävää siis riittää, vaaleissa tulos oli 19,1%, mutta sitä edeltäneet gallupit myös silloin näyttivät paljon alhaisempia lukemia.

tiistai 17. helmikuuta 2015

Yli miljoona eläkeläistä

Eläkeläisiä meillä on yli miljoona. He ovat myös merkittävä äänestäjäjoukko, äänestävät aktiivisesti ja ottavat kantaa. Valitettavan usein he kuitenkin ovat kaikkein konservatiivisimpia siinä mielessä, että mitä puoluetta ovat tottuneet äänestämään, sitä he kannattavat loppuun asti siitäkään riippumatta, mitä puolue tekee tai muuttuu.




Niinpä jotkut kokoomusta ikänsä äänestäneet ovat sanoneet, että luuletko että muutan mieltäni, kun koko ikäni olen ollut kokoomuslainen. Mutta kyllä kannattaisi miettiä perinpohjin, jos puolue on muuttunut entisestään perinteisten arvojen puolustajasta nykyaikaiseksi liberaaliksi kaiken tuulten heiteltävinä olevaksi.


Hyvä esimerkki nykyhallituksen suorittama eläkeindeksin leikkaaminen alentamalla se 0,39% koko prosentin sijasta, vaikka valtio ei siitä mitään hyötynyt, päinvastoin menetti ostovoiman vähenemisen vuoksi. Vain eläkelaitokset hyötyivät säästyneistä eläkemenoista.  Me Perussuomalaiset -tietenkään- emme hyväksyneet indeksileikkausta.

maanantai 16. helmikuuta 2015

Perusuomalaisilla kestävä linja

Yhä pienentyvässä maailmassa globalisaation vallatessa yhä enemmän tilaa näyttää Suomessakin vaikuttavan jopa vaalitaisteluun ja vaalitulokseenkin nyt monen ajankohtaisen noussen ulkomaan tilanne. Ukraina juuri solmittuine hauraine aselepoineen. Kreikka päämäärättömine päätöksineen EU-jatkorahoituksen ja lainojen anteeksipyyntöjensä suhteen. Tanskan ja Ranskan viime päivien maahanmuuttajataustaisten tekemät rankat terrori-iskut.


Perussuomalaisten vastaukset ovat selvät: Riittävät määrärahat maamme puolustuskyvyn ylläpitämiseksi, siksi meillä on puolustusvaliokunnan puheenjohtajana Jussi Niinistö. Kestävät suhteet yli 1200 km yhteistä rajaa omaavan Venäjän kanssa. Siksi meillä on ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajana Timo Soini. Kreikan suhteen olemme alusta asti olleen 0-linjan takana, maa on päästettävä eroon eurosta, oma valuutta palautettava ja devalvaatioiden avulla maa jaloilleen. Terroritekojen järkevintä ennaltaehkäisyä on vaatimamme riittävän kriittinen ja rajoittava maahanmuuttopolitiikka.


Näin nämä vaikeat ulkomaiden asiat vaikuttavat lujasti oman maamme asioihin ja tilanteiden hallintaan, sillä ruotsalaisia emme ole, venäläisiksi emme halua tulla, me olemme suomalaisia, vaikka meitä suomalaisia ei erottaisikaan suomaisista mikään, ei mikään paitsi kuolema ja poliisi (Jorma Etto).

sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Hallitusko kumoon

Jännäksi vetää, kun kaikki oppositiopuolueet teimme yhteisen välikysymyksen hallituksella ja opetusministeri Krista Kiurulle, kun keskiasteen koulutuksesta ollaan nipistämässä 260 miljoonaa ja hallituskaudella koulujen määrärahoista vähennystä on yhteensä syntymässä miljardin luokkaa. Jännää siinä mielessä, että meitä oppositiossa on 98 ja hallituspuolueilla 101, poissaolot voivat ratkaista luottamusäänestyksen vaikka kuinka päin. Puhemies ei saa äänestää.


 Televisioitava välikysymyskeskustelu käydään keskiviikkona. Varsinainen luotamusäänestys on puolestaan perjantaina.


 Hallitus ei tässäkään asiassa ole kovin vahvoilla matkassa, vaikka ohjelmassaan lupaa tehdä Suomesta parhaiten koulutetun eli osaavimman kansakunnan vuonna 2020. Onko niin kuin entiselä miehellä, joka sanoi, ettei kahta voi tehdä sekä luvata ja täyttää!

lauantai 14. helmikuuta 2015

Lauantaipäivää

Ei vaalikentille pääsyä, silti Satakunnan perussuomalaiset innokkaasti liikkeellä niin Honkajoella kuin Raumallakin. Hyvää pukkaa, mutta antaa pukata vaan!

perjantai 13. helmikuuta 2015

Vaalikausi lopuillaan

 Tänään perjantaina kotia ja siellä valoissa hiihtämään, lauantaina siunaus, on muuten siunauksia tiedossa kolmena lauantaina peräkkäin. Työpäiviä eduskunnassa tarkasti kuusitoistas (16). Kyllä kestetään loppuun asti ja vielä senkin jälkeen tehrähän vaalityötä huhtikuun 19. päivään asti, säästelemättä.


Vaalikauden päättymisen näkee esimerkiksi Samsa Katajan luopuvan kansanedustajan lausunnoista, jotka ovat nousseet päivän puheenaiheiksi:


Joka kuuseen kurkottaa se Katajaan (kok) kapsahtaa! Kansanedustajan palkkioihin yltäviä kaikki yrittäjä- ja pääomantulojen saajat huomioiden on Suomessa peräti! 70 000 henkeä tämän päivän HS:n mukaan.


 Joltakin on suhteellisuudentaju kadonnut myös päinvastaiseen suuntaan kuten myös ystävältäni Kimmo Sasiltakin (kok), joka esittää, että kansanedustajat saisivat samaa tuloa kuin eduskuntaan valittaessa ansaitsivat eli samasta työstä eri palkka, vaikka kaikki kansanedustajat eivät suinkaan kylläkään teekään samaa työmäärää. Esim. istuntoja johtaessa oppii kyllä näkemään, ketkä siellä istuvat ja käyttävät puheenvuoroja ja keitä siellä ei juurikaan näe.


Päivän äänestyksessä vapaasta sivistystyöstä annetun lain muuttamisessa vain perussuomalaiset ja vasemmistoliitto äänestivät indeksijäädytystä vastaan. Siis oppositiopuolueet keskustan ja vihreät olivat hallituksen mukana jäädyttämässä vapaan sivistystyön määrärahat vastaisuudessakin entiselle tasolle ilman mahdollista indeksikorotusta.


Illalla kotona Kankaanpäässä pääsin käymään kääntymässä Niinisalossa ja siellä vielä kiertämään 5 km ladun Kankaanpään liikuntakeskuksesta. 20 km sujuilevi sukkelaan ja hyvä oli hiihtäjän hiihdellä, kun hanki oli hohtava alla ja ladut kuin rautatietä luistavat, pelkkää tasatahtia lähes koko matka paria suurempaa mäkeä lukuun ottamatta.

torstai 12. helmikuuta 2015

Viikon antia

Tälle viikolle on taas kyllä riittänyt menoja varsinaisen eduskuntatyönkin ohelle jokaiselle päivälle. Maanantai oli hieno Timo Soinin Pohjois-Satakunnassa vierailupäivä. Tiistaina Satakuntaliitto kertoi kauden päätöstilaisuudessa meille kansanedustajille maakunnan toiveista uuteen hallitusohjelmaan.


Keskiviikkona eduskunnan oikeusasiamiehen toimisto järjesti 95-vuotisjuhlaseminaarin. Lisäksi olin rintamaveteraaniasiain neuvottelukunnan kokouksessa sosiaali- ja terveysministeriössä. Illalla vielä parikymmentä kansanedustajaa oli VR:n toimitusjohtajan Mikael Aron kutsumina kuulemassa rautateiden ajankohtaisista asioista, joita on myös ollut runsaasti myös julkisuudessa .


Kansliatoimikunnan kokouksen ryhmäkokouksen ja televisioidun kyselytunnin jälkeen oli vielä Sydänliiton 60-vuotisjuhlan merkeissä Sydäntemme tarina-elokuvanäytös, joka havainnollisesti kertoi sydänkuolleisuuden putoamisesta tässä ajassa puoleen ja miehillä peräti 80 prosenttia.


Kimmo Kivelän pyynnöstä kirjoitin hänen vaaliprosyyriinsä seuraavaa:




Hän on myös erinomainen oman alueensa edunvalvoja. Opetus- ja kulttuurivaliokunnan jäsenenä hän on periksiantamaton koulutuksen ja myös maakunnissa olevien koulujen ja koulutuspaikkojen puolustaja varsinkin nyt, kun hallituksen taholta ollaan rapauttamassa koko koulutuslaitostamme vähentämällä viimeisellä päätöksellä 260 miljoonaa euroa keskiasteen kouluilta. Kaiken kaikkiaan tällä vaalikaudella on koulutuksesta ja opetustoimesta leikattu lähes 2.000 miljoonaa.


 


Tarvitsemme eduskuntaan sellaisia suoraselkäisiä rovasti Kimmo Kivelän kaltaisia palvelevia edustajia, jollaiseksi olen hänet jo vuosikymmenien ajan oppinut tuntemaan.

keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Kiitoskierroksia

Facebookista


Vaalikierroksilla täysillä mukana vaikken enää ehdokkaana, mutta kiitollisena äänestäjille kolmesta kaudesta kansanedustajana päättäen uran aina jopa puhemiehistössä asti. Eikö ole syytä kiitokseen!


Eikö siis olisi aihetta kiittää, niin paljon on aihetta lapsella kiittää laulamme lastenlaulussakin.

tiistai 10. helmikuuta 2015

Satakunnan tavoitteita

Satakuntaliiton edustajien ja Satakunnan kansanedustajien nelivuotiskauden viimeinen yhteispalaveri käytiin illalla. Satakuntaliitto toi esiin Satakunnan kärkihankkeita tulevia hallitusneuvotteluita ja hallitusohjelmaa varten.


Esillä jo aloitettuja hankkeita kuten valtatien 8 Turusta Poriin alkuperäiset 210 miljoonaa, Rauman aloitetun syväväylän tekeminen 12 metrin syvyiseksi, rautatieyhteyden nopeuttaminen Helsinkiin ja onpa esillä myös ratayhteys Pori-Haapamäkikin. Meiltä Pohjois-Satakunnastahan pääsemme pojanmaanrataa Helsinkiin jopa vähän yli kahdessa tunnissa.


Liikenneväylien lisäksi on teollisuusstrategiaa, energiaa, koulutusta ja monia muita maakunnalla elintärkeitä kehittämishankkeita.


Lea Mäkipää Jospa Anssi vielä nähtäisiin liikennettä Pori-Haapamäki radalla!



  • Eila Mäkelä Jopa oli asiaa.



  • Timo Forsten Säkylän kautta Turkuun lyhyempi nopeampi. Vt8 Porin pää unohdettu


  • Anssi Joutsenlahti




  • Anssi Joutsenlahti Olimme juuri parikymmentä kansanedustajaa VR:n vieraana, ei luvannut toimitusjohtaja Mikael Aro mitään Pori-Haapamäki radalle, ei edes suunnitelun aloittamisrahaa. Porin yhteyttä Helsinkiin sen sijaan ollaan kehittämässä ajallisen lyhentämisen saamiseksi.



  • Veijo Kaskimäki Kyllä on komiaa kun pohjois-satakunnan tiet jätetään unholaan avustusten saannissa. Tiet todella surkeassa kunnossa.



  • Anssi Joutsenlahti Ei nyt ihan, oletko ajellut Pohjois-Satakunnassa väliä Kankaanpää-Honkajoki-Kauhajoen raja. Ensiluokkaisessa kunnossa. Samoin esim.Parkano-Kankaanpää-Pori valtatie 23. Karviasta Kauhajoelle Kauhajärven kautta olen tehnyt aloitteita joka vuosi lyhyen jäljellä olevan pätkän päällystämiseksi, ei edes Risikko ole saanut liikettä niveliin.


  • maanantai 9. helmikuuta 2015

    Pohjois-Satakunnan perussuomalainen päivä

    Komea perussuomalainen päivä, Suomenhevonen lahjoitettiin perussuomalaisille, Seppo Alahonko Honkajoelta lahjoittajana. Itse Timo Soini otti vastaan lahjahevosen 2-vuotisen juoksijasuvun oriin, joka vietiin treenattavaksi Kokemäelle perussuomalaisten kaupunginvaltuutetun Kauko Ketolan talliin.


     Kovasti väkeä keränneet puhetilaisuudet Honka Centerissä ja Kankaanpäässä Jari Koskelan vaalitoimistolla entisessä Tiimarin tiloissa. Vahvalla otteella mennään vaaleihin päämääränä säilyttää Satakunnassa nykyiset kaksi kansanedustajan paikkaa. Molemmissa tilaisuuksissa oli paikalla myös seitsemän satakuntalaista kansanedustajaehdokasta, Honkajoella jopa kansanedustajaehdokas Koskenkorvalta Vaasan vaalipiiristä.


    Anssi Joutsenlahti Klikkaa Seudun etusivulla Seutu-TV:tä, niin näet Timon videohaastattelun. Muista myös äänestää Seudun puoluekannatusgallupissa. Tällä hetkellä perussuomalaisilla on 42%.

  • Teuvo Roskala Ilmassa oli selkeesti aistittavissa uuden jytkyn emmeitä. Jos oli kansa neljä vuotta sitten pettynyt silloiseen menoon, oli se vielä pientä nykyiseen verrattuna. Voi hyvin todeta että nyt ihmiset käy kuumana kuin hellankoukku, koska kaikki päätökset tuntuu järkiään olevan käänteisiä normi perusjärjellä varustetuille kansalaisille.

    Nyt vaan pitää mennä sinne markettiin ennakkoäänestämään tai sitten 19.4 varsinaiseen ja viedä ainakin pari kaveria mukanaan. Just ne jotka ovat kaikkein tyytymättömimpiä stubbiin& co, mutta vähättelevät yhden äänen merkitystä. Pitää muistaa, että kun näitä "yksiä" ääniä on muutama kymmenentuhatta lisänä rokassa, niin jo vain politiikan suunta muuttuu Suomessakin!