tiistai 9. marraskuuta 2010

Höttöäkö vain PerusSuomalaisten äänestäjät

Runoilija sanoo: Pilvet on pilviä, vaikka ne kuinka kullassa ruskotelkoot, toivot on turhia, vaikka ne kuinka onnea uskotelkoot. Niinpä nyt on tutkittu äänestäjien puolueuskollisuutta ja päästy tyrmäämään PerusSuomalaisten kannattajat toisen luokan kansalaisina, jotka eivät edes käy vaaliuurnilla.


Totta tietysti on, kun kannatuksemme on gallupin mukaan noussut esim. viime eduskuntavaaleista yli 10% eli luvusta 4,1% lukemaan 14,3%, että tämä yli 10% täytyy olla muita kuin ennen puoluetta äänestäneitä. Siitähän on tehty tutkimuksiakin, koko nykyisestä kannattajamäärästä 18 % on ennen äänestämättömiä, kaikista nykyisistä kolmesta suurimmasta puolueesta on kannattajia tullut tasaisesti, keskustapuolueesta 10%, kokoomuksesta 9% ja demareista 8 %. Näin äänestäjämme koostuvat hyvin monipuolisesta joukosta. Kannatuksen kasvu on kyllä ollut jo pitemmän aikaa näkyvissä konkretisoituen jo viimeksi pidetyissä EU-vaaleissa 9,0%.



Näyttöä siis on, ettei se kannatuksemme pelkää höttöäkään ole, niin kuin uutiskerronta haluaa uskotella. Hyvin kyllä kaikki tiedämme, etteivät gallupit äänestä eikä yhtäkään ääntä ole vielä annettu. Mutta esillä olevista lukemista on hyvä lähteä liikkeelle eli niin kuin Timo Soinikin viimeistä uutista kommentoidessaan totesi, tärkeää on nyt ahkera vaalityö, kun viimeisetkin ehdokkaat lyödään lukkoon näinä aikoina ja näin vaaliasetelmat ovat valmiina.



Ratkaisevaa ennen kaikkea onkin äänestysvilkkauden nostaminen viimeksi jäädystä alle 70%:sta. Tutkimuksissa onkin todettu aktiivisuuden olevankin nousussa, joten se lupaa hyvää juuri meille PerusSuomalaisille. Tehtävänämme edelleenkin on juuri luottamuksen antaminen näille ennen nukkumaan jääneille siitä, että äänestämällä voi vaikuttaa muutokseen, jota ei vanhoja puolueita äänestämällä saada, koska on nähty liiaksikin niiden harjoittaman politiikan tuloksia: tuloerojen jatkuvaa kasvattamista, heikompien osan entisestään huonontamista ja varojen syytämisestä muualle esimerkkinä Kreikka ja maahanmuuttopolitiikka (jota ei uskolla kutsua hulvattomaksi, vaikka tekisi mieli sanoa sen olevan sellaista).

Ei kommentteja: