lauantai 9. heinäkuuta 2011

Oulussa koulussa

Oulun poika V.A. Koskenniemi runoili tunnetun koululaulun Olen unessa useasti sinun kaduillas koulutie. Melkoista koulunkäyntiä olemme saaneet myös me Oulun herättäjäjuhlilla olijat tänään lauantaina Herättäjä-juhlien pääpäivänä. Eilen perjantaina oli vain illalla aatoseurat ja eri iltakonsertteja. Huomenna sunnuntaina aamuseurojen ja messun lisäksi lopetetaan kello 14 alkaviin päätösseuroihin.

Vain tänään lauantaina on siis ohjelmaa aamusta iltaan, neljät seurat sekä vuoroveisuut ja raamattutunti, runsaasti eri ryhmien kokoontumisia ja taas monia eri vaihtoehtoisia iltakonsertteja. Ja tietysti myös Herättäjä-Yhdistyksen vuosikokous.

Mutta sitä koulunkäyntiä saatiin äkillisistä ankarista ukkoskuuroista kahdestikin, kun herättäjäjuhlilla kokoonnutaan Luojan avaran taivaan alla, monikymmentuhantinen väki ei mihinkään telttoihin mahtuisikaan eikä kesällä myöskään mikään halli kävisi laatuun jo yksin kuumuuden vuoksi. Tämänkertainen pitopaikka on Raksilan urheilukeskuksessa. Myrskykuurot tulivat yllättäen juuri lähetysseurojen alettua kello 15.30 ja toinen ennen iltaseuroja kello 18.
Vielä seurojen päätyttyäkin tuli lyhyen aikaa rankkasadetta, joten koulunkäyntiä harjoitettiin.
Osa seuraväestä tosin sai olla katetussa katsomossa kaikessa turvassa. Vieressä on myös Ouluhalli, mihin moni pääsi sateelta suojaan. Ja juhlakansa on tottunut. sään mukaan toimitaan, varjot suojaavat auringonpaisteelle liialta paisteelta ja sateella kastumiselta.

Mutta eipä sää juhlatunnelmaa haitannut, lämpö pian kuivasi, jos oli vähän kastunut. Meilläkin myyntipöydillä oli vaikeuksia, kun vettä tuli yhdessä vaiheessa aivan vaakasuoraan, mutta kaikesta selvittiin. Tärkeintä on sittenkin juhlien henki, ystävien tapaaminen, ihmistä korostamattomat puheet ja virret, annetaan Jumalalle hänelle kuuluva osa ja ihmiselle ihmisen osa, eli kaikki lähteen lahjana Jumalalta ja me ihmiset saamme vastaanottaa kaiken ilman pienintäkään omaa ansiotamme. Ja tämä sanoma kuuluu jokaiselle ilman mitään erotusta esim hyviin tai huonoihin .

Koulunkäyntiä oli myös tämän blogin kirjoittaminen eli tietokoneen saaminen käyntiin. Eka kerran kirjoitin poissa kotikoneelta eduskunnan kannettavalla koneella, mutta ei tämä suinkaan sujunut ilman tuskaa ja vaivaa, ja myöskin hyvät neuvot olivat kalliita, joita sain eritysiavustajaltani Pekka Nikkolalta, jolta muutenkin olen aina saanut aulista apua näissä monissa tietokoneiden temppuilluissa eli paremminkin omia töppöilyjäni selviteltäessä.

Ei kommentteja: