maanantai 2. kesäkuuta 2014

Neljä kansanedustajaa

Neljä kansanedustajaa, loppuun asti kolme oli meitä Satakunnan kansanedustajien kuukausikokoontumisessa, joka tällä kertaa pidettiin Raumalla. Vähiten on ollut koolla Honkajoella, jossa meitä oli vain kaksi. Mielestäni olen ollut joka kerta maakunnassa kokoontuessamme, Helsingistä en ole niin varma, olenko aina päässyt puhemiehen tehtävien vuoksi, muistaakseni kyllä sielläkin ainakin käymäseltään.

Ihan tähdellistä asiaakin oli. Saimme tutustua toistaiseksi loppuneen telakan alueseen, jonka Rauman kaupunki on viisaasti lunastanut ja tekeillä oli uusi meriteollisuuden klusteri. Valtiovaltaakin toivotaan mukaan vaikkapa vain esimerkin antamisen vuoksi ja vaikkapa pienemmälläkin summalla.

Alueella saimme myös oivan näytteen yhdestä pienelle alalle erikoistuneesta, mutta siinä maailman ykköseksi nousseeseen Rolls-Roycen laivojen potkurituotantoon, jota hallitilojenkin osalta ollaan laajentamassa ja siihen nyt Rauman kaupungin ostettua alueen onkin hyvät mahdollisuudet. Korkealla teknologialla ja osaamisella meillä Suomessakin on mahdollista menenstyä globaalissa kilpailussa.

Saimme myös tietoiskun lähella telakkaa sijaitsevassa Rauman Merikoulussa, jossa on saatu hyviä käytännönläheisiä kokomuksia yhteistyöstä läheisen meriteollisuuden kanssa. Merenkulku ja kansainvälinen kauppa on jatkuvasti lisääntymässä, siksi alan koulutuksella on jopa lisääntyvää tarvetta ja Raumalla opetus on korkeatasoista kuuluen Satakunnan Ammattikorkeakouluun. Koulusta on yhteyksiä jopa maamme vanhimmalle lähetyskentälle Namibiaan, jonka merenkulun osaamista ollaan myös kehittämässä.

Ei kommentteja: