Timo Soinin blogeja kannattaa seurata. Siellä on myös hänen puheitaan EU-parlamentissa. Hänhän on ainoana suomalaismeppinä ollut läsnä jokaisessa istunnossa ja saanut suomalaismepeistä ylivoimaisesti eniten huomiota ja puheenvuoroja, sillä hänellä on sanottavaa. Niinpä hän käytti kaksiminuuttisen komissaareja valittaessa sanoen, etteivät komissaarit ole saaneet ainoatakaan ääntä vaaleissa, kun esim. hän Timo sai 130.000 ääntä. Missä heidät siis on valittu ja miten heidät voi erottaa, ei mitenkään. EU on byrokratia, ei demokratia. Suomen 105 kunnian päivästä eli talvisodasta on kulunut tasan 70 vuotta. Suomi osoitti haluavansa olla itsenäinen kansakunta eikä sitä tule nytkään alistaa EU:n hallintaan.
Timon blogeissa on myös selvä kannanmäärittely EU:ssa äänestettyyn aborttikysymykseen, josta Hesarin kolumnisti yrittää tehdä skandaalia otsakkeella EU ja naisen ruumis. Timon kuten kolmen muunkin suomalaismepin kanta (olisi ollut viideskin, mutta isä Mitro oli poissa) oli aborttia vastustava. Se ei todellakaan ole mikään ehkäisykeino. Timo sanoo sen suoraan todetessaan puolustavansa aina elämää. Ei ole niin kuin kolumnisti yrittää kääntää kysymys naisen ruumiista vaan elämästä, jonka mekin jokainen olemme kerran saaneet äidiltämme.
Mutta ei yksin EU ole eksyksissä. Jopa maan valtalehti Helsingin Sanomat toteaa saman oman maamme valtaapitävistä instituutioista ja niiden kärkinimistä. Presidentti, pääministeri ja puhemies ovat kaikki enemmän kuin vähän tuuliajolla.
Presidentti on koko kautensa joutunut taistelemaan oman asemansa puolesta hallituksen pyrkiessä jatkuvasti heikentämään hänen ennestäänkin jo vähennettyä valtaansa. Viimeksihän ehdotuksia teki Taxellin komitea, joskin se joutui jättämään mietinnössään ulkopolitiikan johtamisen vielä presidentille.
Pääministerin ajautumista yhä pahempaan umpikujaan olemme seuranneen vuosien saatossa niin, että hän juuri joulun alla joutui ilmoittamaan luopuvansa päähallituspuolueen puheenjohtajuudesta ja samalla mitä todennäköisimmin myös pääministeriydestä. Eikä kukaan usko hänen syyksi ilmoittamaansa jalkaleikkausta todelliseksi luopumisen aiheeksi.
Ja sitten eduskunnassa vuoden allussa valtiopäivien aluksi tapahtunut puhemiesäänestys, jossa vähemmistön eli 89 edustajan äänen turvin joutui Sauli Niinistö nöyrtymään ja ottamaan puhemiehen pestin vastaan. Kansanedustajat näyttivät mieltensä ja tekivät lähinnä itsensä naurunalaisiksi. Ei saa mikään kolmesta johtavasta valtainstituutistamme mairittelevia arvosanoja. Muutosta tarvitaan. Niinpä Timo Soini sanoo tulevansa ensi vuonna tuomaan uutta toivoa ja jämäkkyyttä maamme asioiden hoitoon entistä suuremman PerusSuomalaisten eduskuntaryhmän avulla kansan tuella!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!