Niin siinä sitten kävi, PerusSuomalaisten Satakunnan piiri lähtee ensi huhtikuun eduskuntavaaleihin vakaasti omalta pohjalta ilman vaaliliittoja, jotka uuden vaalilain voimaantultua eivät enää ensi vaaleja seuraavissa vaaleissa ole edes mahdollisia, kun silloin tulee puolueille äänikynnys ja kaikki äänet lasketaan yhteen ja sen mukaan jaetaan ensi kertaa Suomen historiassa eduskuntapaikat saatujen äänien suhteessa. Kauan on kestänyt täydellisen demokratian saaminen, vaikka Suomi oli ensimmäisiä maita naisten äänioikeuden myöntämisessä, niin täysi demokratia ei siis vielä ensi vaaleissakaan ole voimassa.
Vaalikuvioissa lähdimme siitä, että puolueemme noususuunta on niin luja, ettemme tarvitse vaaliliittokumppania, joka kyllä olisi ollut saatavissa, vaan nyt voimme lähteä puhtaalta pöydältä täydellä monipuolisella ehdokaslistalla, jossa kaikki ehdokkaat ovat samalla lähtöviivalla eikä tarvita mitään äänten keskittämistä, mikä vaaliliitossa olisi suoritettava.
Täällä Satakunnassa PerusSuomalaisten kannatus on aina ollut hyvä, jopa maan keskiarvoa suurempi. Niinpä eduskuntavaaleissa v.2007 saimme Satakunnassa 5,2% äänistä kun koko maassa tuli 4,1%. Samoin viime kunnallisvaaleissa v. 2008 Satakunnan lukema oli 6%, koko maassa 5,4%, vaikka kuudessa kunnassa emme olleet mukana vaaleissa. Kun viimeinen gallup on antanut puolueelle 8,7% kannatuksen, olisi saman kaavan mukaan Satakunnassa lukema jo lähellä kymmentä.
Lähtökohdat eduskuntavaaleihin ovat muutenkin aivan erilaiset kuin edelliskerralla. Silloin kunnanvaltuutettuja ei juurikaan ollut, nyt varsinkin suurimmissa kaupungeissa valtuutettuja on järkiään kolmesta viiteen ja lähes kaikissa kunnissa, joissa ehdokkaita oli, tuli myös valtuutettuja, poikkkeuksena tipalle jääneet Harjavalta, Pomarkku ja Lavia.
Myös kaikki ilmassa liikkuvat poliittiset ajankohtaiset asiat ovat meille PerusSuomalaisille selkeitä kannatustamme lisääviä: EU-vastaisuutemme, Kreikan järjettömän avustuksen vastustus, presidentin valtaoikeuksien puolustaminen, ryvettömyys likaisessa puoluerahoituksessa, voittopuolinen uusiutuvien energialähteiden hyödyntäminen ja ydinvoimavastaisuus. Kaiken lisäksi tämän hetken yksi politiikan valovoimaisimmista viime vaalien äänikuningas Timo Soini palaa vaalikentille vuoden vaihteessa, josta lähtien saamme painaa sanomaamme täysillä, joten eiköhän hyvää jälkeä tule Satakunnassakin, vaikka täällä valitaan vain 9 kansanedustajaa ja yhteen paikkaan tarvitaan noin 8% äänistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!