keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Emmuuttomuus

Ämmänriehkana Karjalan itkuvirsikunnahilta Lieksasta Helena Eronen on saanut peräti Uuden Suomen etusivulle nostettuun Timo Soinia hienosti analysoivaan blogiinsa jo yli 130 kommenttia. Hän kirjoittaa isojen puolueiden emmuuttomuuden olevan Timo Soinin suosion takana ja niinpä Uuden Suomen etusivulle on otsakkeeksi laitettu: On todella sääli, ettei Timo Soinia ole kloonattu. Näin muuten olisi voinut käydä, ellei hänen oppi-isänsä Veikko Vennamon vastaavan kansansuosion takia olisi vaalilakia muutettu niin, ettei aikaisemman käytännön mukaista useammassa vaalipiirissä ehdokkaana oloa enää sallita.

Mutta nyt on todella täydet mahdollisuudet saada muutos ja jopa raju ravistelu vanhojen puolueiden emmaattomuudelle, johon kansa on perustellisesti kyllästynyt, jopa niin ettei enää ole jaksanut käydä äänestämään. PerusSuomalaisten nousun takana on juuri monien ennen nukkumaan jääneiden rohkaistuminen vaaliuurnille, koska nyt on edes toivoa paremmasta. Ja eikö se jos mikä ole oikeaa demokratiaa, että mahdollisimman moni ottaa kantaa äänestämällä. Timo Soinikin aina sanoo, ettei hänellä ole aikaa puhella sellaisen kanssa, joka ei äänestä, koska vain ääni vaikuttaa. Jokaisen äänestämättä jättämistä harkitsevan mieleen olisikin iskostettava, että nukkuminena ei ole vaikuta mitään ja aina kuitenkin päättäjät valitaan.

Timo Soinin suosiohan on jo kauan ollut suuri. Vuosikaudet olen monen kuullut sanovan, että kyllähän se Soini puhuu asiaa ja on hyvä mies, mutta eihän sitä voi äänestää, kun olen kokoomuslainen tai kepulainen jne. Eihän PerusSuomalaisia voi äänestää, eihän se ole edes kunnon puolue. Mutta nyt uskottavuuskynnys on ylitetty, kun Timo vaali vaalilta on puolueen puheenjohtajana nostanut kannatusta: eduskuntavaalit 4,1%, kunnallisvaalit 5,4% ja EU-vaalit 9%. Ja jatkuvasti nousussa oleva gallup lupaa jo 10,7%.

Siinäkin Timo on ollut oikeassa, kun vaati täksi syksyksi vaaleja, koska uusi Kiviniemen hallitus toimii vain kuten toimitusministeriö jättäen kaikki todelliset raskaatkin päätökset seuraavalle hallitukselle. Syystä Niinistökin älähti hallituksen emmuuttomuudelle, että nykyisen hallituksen tulee toimia, seuraavaa hallitusta meillä ei ole nyt, on vain nykyinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!