Päivän täysistunnossa oli valiokuntien mietintöjä. Perussuomalaisilla oli niihin parannusehdotuksia, joita hallituspuolueidenkin edustajat kannattavat, mutta lakien toisessa käsittelyssä äänestävät kuitenkin niitä vastaan hallituskurin nimissä.
Esillä olivat vesillä kulkijoiden sallitut promillerajat eli ns. ruorijuopumus ja asevelvollisten varusmiespalvelun lyhentäminen 15 vuorokaudella.
Kaikkikin olivat samaa mieltä, että esitys varusmiespalvelun lyhentämisestä 15 vuorokaudella voidaan suorittaa koulutusta tehostamalla ja siirtämällä se loppuvaiheeseen, jolloin muutenkin on luppoaikaa ja jopa juhlapyhiä. Itselläni kuitenkin on vaikuttavimpia muistoja koko varusmiesajalta juuri armeijassa vietetystä joulusta, ainutkertainen kokemus koko elämässä näin rauhanaikaan. Mutta enää ei ole varaa lyhentää palvelusaikaa päivälläkään, siitäkin kaikki puhuivat kuin yhdestä suusta.
Mietintöön otetun vastalauseen allakirjoittivat vain perussuomalaiset ja vasenryhmän edustaja, vaikka vastalauseen sisältämistä asioistakin kaikki olivat yhtä mieltä. Asevelvollisten taloudellista ja sosiaalista asemaa on kehitettävä määrätietoisesti ja kotiuttamisrahan palauttaminen, eläkkeen kertyminen varusmiesajalta ja asevelvollisuuden hyväksiluettavuuden toteuttaminen siviiliopinnoissa tulee käynnistää välittömästi. Hallituspuolueiden edustajat tukeutuivat vain epämääräisemmin näihin tavoitteisiin vetäytymällä asiaa selvittäneen työryhmän raporttin taakse.
Myös lakivaliokunnassa perussuomalaiset jättivät vastalauseen halutessaan saada kaikille vesiliikenteen ruorijuoppouden rajan laskemaan1,0 promillesta 0,5 promilleen, kun hallitus esitti rajaa laskettavaksi 0,5 promilleen vain ammattimaisessa vesiliikenteessä. Sen sijaan edelleen huviveneitä saa ajaa pienessä huppelissa, kuten sen ilmoitti puheessaan yksi vastalauseen allekirjoittajista James Hirvisaari. Rajan laskemista kaikille suosittivat myös venepoliisit, liikkuvapoliisi, sisäministeriön poliisiosasto ja rajavartiolaitos. Myös hallituspuolueiden edustajat olivat puheissaan sillä kannalla, mutta kun hallitus esittää niin sen kannattajat pysyvät siinä, vaikka mikä olisi. Niinpä hekin kyllä toivoivat lakia edelleen uudistettavaksi, mikäpä olisi estänyt sen korjaamista kertaheitolla. Mutta ei kun ei!