Sekä yksityisen ihmisen arvo että kaikkien yksilöiden yhtäläinen, sama arvo ovat yhteiskuntamme perusta. Tältä pohjalta ovat kehittyneet niin sosiaaliset, poliittiset kuin taloudellisetkin rakenteemme. Näitä ihmisoikeuksiamme suojaamaan on luotu lainsäädäntömme ja oikeuslaitoksemme. Perustuslaissamme korostetaan yksilöllisyyttä ja yrittämistä, mutta myös yhteisvastuuta. Meille kuuluvat taloudelliset, sosiaaliset ja sivistykselliset perusoikeudet.
Kansalaisyhteiskuntamme muodostuu kansalaistemme omaehtoisesta toiminnasta. Siitä syntyy se sosiaalinen luottamuspääoma, jota ilman valtio ja markkinat eivät voi toimia kunnolla. Meillä on oma identiteettimme, joka muodostuu kiintymyksestä kotiseudun luontoon, maisemaan, kieleen, tapoihin ja perinteisiin. Siihen kuuluu kiinteästi myös kaikki erotuksetta piiriinsä sulkevan, avaran ja sallivan kansankirkon läsnäolo elämämme kaikissa vaiheissa kehdosta hautaan. Kirkko nostaa jaloilleen sellaistakin elämää, joka särkyneenä ja kolhittuna on kysellyt, kuka minä lopulta olen ja onko tällä kaikella mitään merkitystä.
Yhteiskuntamme rakenteet ovat sittenkin kansainvälisessä vertailussa hyvässä kunnossa. Olemme vähiten korruptoituneita, pidämme parhaiten huolta ympäristöstämme. Teknologiassa olemme maailman johtava maa, kilpailukykymmekin on hyvä. Koululaisemme ovat parhaita matematiikassa ja lukemisessa. Arvokolmiomme muodostuu vaatimattomuudesta, tasa-arvosta ja toisten välittämisestä.
Näin yhteisvoimin olemme rakentamassa vapaiden, tasa-arvoisten ja sosiaalista vastuuta kantavien yhteiskuntaa.