perjantai 21. kesäkuuta 2013
Juhannuksena
HYVÄÄ JUHANNUSTA ITSEKULLEKIN SÄÄDYLLE:
Siniristiliput on nostettu salkoihin ja juhla voi alkaa,
hartauskirjoitukseni PerusSuomalainen-lehdestä oheisena, (please, bitte, vad så god):
JUHANNUKSENA
Nyt kauniin kesän saatuamme saamme nauttia täysin sydämin myös Juhannuksesta, keskikesän, yöttömän yön ja Suomen lipun, sydänsuven suuresta juhlasta. Mutta ennen kaikkea Juhannus on Johannes Kastajan päivä. Ja siksi saamme luonnon ihailuun liittää myös kristillisen, elämäämme kannattelevan tärkeimmän asian, mikä antaa meille tämän ajallisen elämämme sisällön ja mielekkyyden sekä kantaa aina iankaikkiseen elämään asti.
Johannes Kastajan isä Sakarias ymmärsi hyvin saaneensa olla mukana maailmanhistorian käännekohdassa, jossa alkoi aivan uusi Herramme valtakunta. Ja sen esiairueena – huutavan äänenä erämaassa – sai olla hänen ja hänen iäkkään puolisonsa Elisabetin poika. Ja siksi Sakarias kehotti antamaan pojalle nimen Johannes: Jumala on armollinen.
Meillä Suomessakin tämä nimi on yhä käytössä eri muodoissaan: Johannes, Juhani, Jussi, Jukka, Juha, Juho, Juhana, Janne, Jani. Nimi on yksi tavallisimmista miesten nimistämme. Ja kaikissa näisssä on pohjimmaltaan kysymys siitä, että Jumala on armollinen.
Sakarias-isä näki, että nyt olivat profeettojen satojen vuosien saatossa esittämät ennustukset täyttymässä ja siksi hän yltyi kiitokseen: Kiitetty olkoon Herra, Israelin Jumala, sillä hän on katsonut kansansa puoleen ja valmistanut sille lunastuksen.
Johannes itse sai olla parannussaarnallaan tienraivaajana sille Jumalan Karitsalle, josta hän myöhemmin sanoi: "Katso, Jumalan Karitsa, joka pois ottaa maailman synnin." Ja juuri Jeesushan valmistaa meille lunastuksen. Ja siksi Sakariaskin kohotti riemullisen ylistysvirtensä.
Näin keskikesän juhlaammekin viettäessämme joudumme tunnustamaan olevamme päivittäinkin syntisiä. Sitä tietysti murehdimme, mutta Taivaallisen Isämme anteeksiantamus saa vaikuttaa sydämissämme niin, että haluamme pyytää anteeksi rikkomuksiamme ja Kristuksen tähden saamme ne anteeksi. Ja näin voimme elää täydellistä ihmisarvon mukaista elämää palvellen lähimmäisiämme.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!