Tienvarsiroskien kerääminen alkoi taas, ennätyksellisen aikaisin tänä keväänä. Aloitimme urakan valtatie 23:lla Parkanon rajalta länteen ajatellen, ettei siellä asti ole niin paljon kerättävää, mutta kylläpä säkki tulee täyteen jo kilometrin matkalla sielläkin. Kahteen mieheen Seppo Sillanpään kanssa ei saatu kuin kolmisen kilometriä siivottua, mutta hyvä alku sekin, varsinkin kun vasta iltapäivällä päästiin työhön käsiksi.
Tänä perjantaina olin kotona, koska eduskunnassa kokousti nuorten parlamentti, mutta kello 13 pidimme rintamaveteraanien Kankaanpään osaston vuosikokouksen. Aamupäivällä jaoin Perussuomalainen-lehteä vielä muutamiin kerrostaloihin Myllymäessä. Haja-asutusalueille riittää vielä muutama sata lehteä, sinne pääsen ehkä sunnuntaina vasta, sillä lauantaina on eduskuntatalolla perussuomalaisten puoluevaltuusto ja vielä illalla Finlandia-talolla EU-kampanjamme aloittava juhla, jonne on kutsuttu nelisensataa puolueen työmyyriä eli kentän ahkerampia talkooihmisiä.
Kotiin sain lähteä eduskunnasta jo torstai-iltana johdettuani puhetta parisen tuntia heti kyselytunnin jälkeen klo 17-18.45, joten nipin napin ehdin 19,06 junan kyytiin kohti Parkanon asemaa.
Kyselytunnilla käytettiin koko aika hallituksen kehysriihen tulosten puntarointiin ja eritoten 7 euron vähennykseen kuukaudessa lapsilisistä, mikä on nostattanut yleisen paheksunnan. Tänään jo moni pienempi hallituspuoluekin olisi muuttamassa päätöstä, mutta pääministeri sanoo päätösten pysyvän.
Kyselytunnin loppupuolella oli tarpeeton, ikävä välikohtaus Pertti Veltto Virtasen kypsyttyä siihen, kun hän ei saanut puheenvuoroa. Yritin kyllä tyynnytellä häntä muistuttamalla, että kaikki 199 kansanedustajaa haluavat puheenvuoron ja vain pieni osa sen saa. Niinpä hän heitti paperit ilmaan ja poistui teatraalisesti kumartaen salista.
Puhetta johtaneen Eero Heinäluoman menettelyssä ei kuitenkaan ole mitään huomautettavaa. Perussuomalaiset - suurimpana oppositiopuolueena - saivat heti ensimmäisen kysymyksen ja sen jälkeen vielä monta muuta kysymystä. Kysymykset jakautuivat tasapuolisesti oppositiopuolueiden kesken kuten muulloinkin. Ja onhan se niin, että varsinkin puheenjohtajat saavat useampiakin kysymyksiä, kuten nytkin niin Timo Soini kuin Juha Sipiläkin.
Oppositioon siirtyneet, mutta ei vielä eroa saaneet vasemmistoliiton ministerit Paavo Arhinmäki ja Merja Kyllönen olivat etukäteen ilmoittaneet olevansa poissa, mikä viisasta olikin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!