keskiviikko 1. syyskuuta 2021
Puoluekokouksesta kertova PS-lehti
Maanantaina tuli jokakertainen PS-lehden 5.000 kpl paketti, tällä kertaa ensimmäinen puoluekokouksen jälkeen ilmestynyt Perussuomalainen lehti, jota nyt kolmen päivän aikana on jaettu jo neljä tuhatta, esim. maanantaina 37 kerrostaloa, tiistaina 13 ja koko Kankaanpään keskusta on kierretty, kyliä vasta vain pieni osa.
Liitän tähän lehdessä olevan puoluekokouksessa sunnuntaiaamuna pitämäni hartauden:
Puoluekokoushartaus Seinäjoella 2021 Aluksi Sibeliuksen virsi 462 Soi kunniaksi Luojan, lopuksi Uuno Kailaksen ja Taneli Kuusiston virsi 584 Siunaa ja varjele meitä, Korkein, kädelläs.
Hyvät puoluekokous sisaret ja veljet
Saimme aloittaa tämän perinteisen puoluekokouksemme sunnuntaiaamun hartaushetken suurimman säveltäjämestarimme Jean Sibeliuksen tutulla kiitosvirrellä. Ja on todella hienoa, että virsikirjastamme löytyy monien muidenkin arvostettujen säveltäjiemme kuten Armas Maasalon, Erkki Melartinin ja Oskar Merikannon sävellyksiä sekä myös suurmiestemme Mikael Agricolan, Elia Lönnrotin, J.L. Runebergin ja Sakari Topeliuksen sanoituksia. Uskonpuhdistajamme Agricola oli vakaasti suomalaisuuden asialla luottaessaan Jumalaan kirjoittaessaan: Kyllä se kuulee Suomen kielen, joka ymmärtää kaikkein mielen. 92-vuotiaaksi elänyt Sibelius puolestaan tilittää pitkällä elämänkokemuksellaan katselleessaan kotinsa Ainolan pihan vanhaa puuta: Muuttaessamme tänne puu oli pieni, nyt se on suuri ja sanoo, että jään tänne kenties vuosisadoiksi sinun jälkeesi. Niinpä Sibelius toteaa, ettei hän voi käsittää, miten ihminen voi elää ilman uskontoa.
Tänään saamme iloita ja kiittää Kansojen Kaitsijaa Kaikkivaltiasta Jumalaa siitä, että puolueellamme on vahva asema kansalaistemme sydämissä ja saamme yhdessä olla tukemassa vastavalittua puoluejohtoamme ja ennen kaikkea uutta puheenjohtajamme Riikka Purraa. Tämän viikon MT:n vierailija-palstalla hän kirjoittaa: "Mielestämme oman maan ja kansalaisten korottaminen ykköseksi ei ole pahuutta eikä itsekkyyttä. Se on realismia."
Saamme iloita kauniista ja hyvästä isänmaastamme Suomesta ja tehdä parhaamme maamme ja kansamme puolesta. Suuri kansalliskirjailijamme Aleksis Kivi kuvaa syvällisesti suomalaisuuttamme esimerkkinä Seitsemän veljeksen nuorimmainen Eero: Kotomaamme koko kuva, sen ystävälliset äidinkasvot olivat ainiaaksi painuneet hänen sydämensä syvyyteen. Samoin runossaan Onnelliset: Jo valkenee kaukainen ranta/ Jo koillisest´ aurinko nousee/ Ja autereet kiirehtii pois,/ Kosk´ Pohjolan palkeet käyvät,/ Kosk´ mennyt on yö,/ Kosk´ kimmeltää kesäinen aamu/ Ja linnut ne laulelee.
Kun olemme koolla täällä Pohjanmaalla, niin on täysi syy palauttaa mieliimme täällä Lapuan hiippakunnan tuomiorovastina toimineen Eino Sareksen puoluekokoustemme moninkertaiset vaikuttavat sunnuntaiaamujen hartauspuheet, joissa hän kävi läpi voi sanoa kotomaamme koko kuvat eli kaikki perinteiset 8 maakuntaa (pois lukien meille vieraan Ahvenanmaa). Nykyisinhän näitä maakuntia on jaettu 19 maakuntaliittojen muodostamaan alueeseen ja tulevassa Sote-uudistuksessahan on peräti 21 hyvinvointialuetta + Helsinki. Ja todella kaikilla aluilla meillä on kansanedustajia ja runsaasti kannattajiamme.
Mutta aloittakaamme täältä Pohjanmaalta, jossa puolueemme henki on säilynyt kannatuksemme heikoimpinakin aikoina niin, että aina olemme ollut eduskuntapuolue. Nythän vanha Pohjanmaa on monessa osassa, täällä laulamme (sitten lainasin kunkin maakunnan maakuntalauluja II Varsinais-Suomi, III Satakunta, IV Häme, V Uusimaa, VI Karjala, VII Savo, VIII Lappi) Näin rakasta isänmaatamme ja kaikkien maakuntiemme asukkaita ajatellen ja puolustaessamme saamme yhtyä psalmikirjoittajan sanaa: Arpa lankesi minulle ihanasta maasta ja kaunis on minun perintö-osani. Samalla kun muistamme ja annamme myös kaiken kunnioituksemme sotiemme veteraaneille ja –invalideille ja kotirintamanaisille saamme myös kiittää Taivaallista Isäämme ja Vapahtajamme Jeesusta, jonka ristinkuoleman tähden saamme syntimme anteeksi ja voiman rakastaa lähimmäistämme niin kuin itseämme. Päämäärämme on paremman ja oikeudenmukaisemman yhteiskunnan luominen, köyhimmistäkin on pidettävä huolta. Aivan kuten kirkon alkuajoilla, kun Rooman keisari käski tuoda eteensä kirkon rikkaudet, niin piispa marssitti esiin köyhiä ihmisiä ja sanoi: Nämä ovat kirkon aarre. Saamme muistaa lähimmäissuhteen kultaista sääntöä, kaikki mitä tahdot ihmisten tekevät sinulle tee se myös heille. Näin rakkauden hengessä saamme toimia yhdessä puolueveljinä ja –sisarina, niin kuin monissa puoluekokouksemme puheenvuoroissa on toistettu. Vanhurskaus kansan korottaa, mutta synti on kansakuntien häpeä. Ja niinpä saamme pyytää siunausta ja varjelusta koko isänmaallemme ja puolueellemme!
0 kommenttia
Anssi Joutsenlahti
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!