maanantai 23. toukokuuta 2022
Missä EU, siellä ongelma
Perussuomalaiset elpymispaketin valvonnasta: Suomen pitäisi valvoa Italiaa, koska siellä meidän rahat ovat
Jo alunperin suomalaisille epäreilun elpymispaketin Suomessa tapahtuvien hankkeiden hallinnointi ja valvonta tulee aiheuttamaan valtiolle 75 miljoonan euron kulut ja henkilötyövuosia tulee 723 lisää.
Kun puhutaan miljardien euroja jakamisesta, on ymmärrettävää, että hallinnoinnista ja valvonnasta syntyy kuluja. Valvontaa tulisi kuitenkin suunnata paremmin.
– Paketista saamamme moninkertaisesti maksamamme rahat pitää luonnollisesti jakaa huolellisesti. Valvonta on välttämätöntä väärinkäytösten estämiseksi. Arkijärjellä rahojen jakajan ei tulisi itse valvoa rahojen jakamista ja nettomaksajamailla tulisi olla oikeus tarkastaa nettosaajamaissa tapahtuvaa rahojen jakamista. Suomeksi sanottuna on outoa, että valvomme varojen käyttöä Suomessa, vaikka rahamme ovat Italiassa, edustaja Jari Koskela sanoo.
Vedätyspaketit kasvattavat virkakoneistoa
Paisuva hallinto on kallista ja jää helposti pysyväksi.
– Nyt kun vedätyspaketin hallinnointimekanismi ja virat on luotu ja on ilmeistä, että EU ei tule lopettamaan uusien pakettien esittämistä, on vaara, että virkakoneiston paisumisesta tulee pysyvä, ja että tämän koneiston etu olisi saada tulevaisuudessa yhä uusia paketteja. Kansallista etua ja itsemääräämisoikeutta edistävien tahojen ääni vaimenee ja EU:n liittovaltiokehitys syvenee koko ajan, edustaja Sami Savio sanoo.
Hallitus antamassa verotusoikeuden EU:lle
Ilmastokulujen kasvattamisen ja verotusoikeuden luovuttamisen seurauksena nouseva verorasite ja kohonneet hinnat aiheuttavat myös taloudellista ahdinkoa.
– Elpymispaketin yhteydessä sovittiin, että paketin takaisinmaksamiseksi pohditaan otettavaksi käyttöön EU:n jäsenmailta keräämiä veroja. Nyt hallitus on ajamassa neuvotteluihin kannattaen verotusoikeuden siirtämistä EU:lle, mikä nostaa kansalaistemme kokonaisverorasitetta aikana, jolloin kustannukset ovat jo valmiiksi karkaamassa käsistä, Ville Vähämäki sanoo.
Liittovaltiokehitys on oravanpyörä
Aiempien esitysten aiheuttamia vahinkoja pyritään korjaamaan uusilla esityksillä.
– EU:n toteuttamien esitysten seurauksena yrityksille ja kotitalouksille syntyy paikoitellen merkittävää taloudellista ahdinkoa. Tämän seurauksena EU pääsee sitten esittämään ilmastosolidaarisuusrahastoa ja kaikenlaisia muita solidaarisuushankkeita. EU luo esityksillään ongelman ja sen jälkeen tarjoutuu ratkaisemaan ongelman uudella esityksellä. Liittovaltiokehityksen varsinainen oravanpyörä, edustaja Lulu Ranne puuskahtaa.
Suomalaisten rahat valuvat muualle
Kiireellä ja tekosyiden varjolla toteutettu paketti on moraalisesti ongelmallinen.
– Hallitus antoi EU:lle oikeuden ottaa yhteistä velkaa ja jakaa rahat epäreilusti siten, että Suomen nettomaksu on lähemmäs viisi miljardia euroa. Suomalaiset päätyivät maksamaan italialaisten ikkunaremontteja, ja italialaiset valvovat itse, jakoivatko rahat oikein. Elpymispaketilla ei ollut juuri tekemistä koronan tai elvyttämisen kanssa, vaan se oli lahja Etelä-Euroopalle. Tämä on väärin, edustaja Vilhelm Junnila sanoo.
SUOMEN UUTISET
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!