maanantai 10. syyskuuta 2012

Ministerivierailu Kankaanpäässä

Kankaanpäässä saimme iloita ministerivierailusta. Ja vieläpä tärkeästä sellaisesta, kun paljon vartijana oleva opetusministeri Jukka Gustafsson oli vierailulla käyden ennen kaikkea Taidekoulussa ja ala-asteella, joka odottaa korjausvuoroaan yläasteen jälkeen.

Ministeri sai näin aivan paikan päällä nähdä maamme ensimmäisen Helsingin ulkopuolelle perustetun kokopäiväisen taidekoulun ja todeta koulumme korkeatasoisuuden. Niinpä - vaikka ministerit eivät suuria lupauksia voikaan varsinkaan nykyisen taloustilanteen tähden tehdäkään - ministeri lupasikin pitävänsä ainakin oman ministerikautensa ajan huolta taidekoulun säilymisestä. Pitääkin toivottaa ministerille pitkää ministerikautta, joka eittämättä myös jatkuu toivottavasti jopa tämän vaalikauden ylikin.

Asianomaisten ministerien käynnit paikkakunnilla ovat aina tärkeitä ja näköaloja avartavia. Nytkin ministeri sai paikanpäällä todeta, minkälaisen hienon ja ainutlaatuisen taidekoulun jatkamisesta hän teki myönteisen päätöksen huolimatta virkamiesten valmistelusta ja suuresta taide. ja kulttuurihalinnon oppilaspaikkojen vähentämisestä. kaiken kaikkiaan ammattikorkeakouluista on jouduttu lopettamaan parisentuhatta paikkaa. Ei ole kadehdittavaa olla ministerin asemassa.

Ei siinäkään mielessä, että hän oli aamuyöstä saapunut Lontoosta parolympialaisista, kankaanpäässä oli minuttiohjelma eri taidekoullun luokissa käymisineen ja sitten jo seitsemäntoista jälkeen oli jälleen oltava tilaisuudessa kotikaupungissa Tampereella.