lauantai 18. huhtikuuta 2009

Kaikki joukolla jäätä särkemään

Olinhan siellä tänään minäkin. Tarkkasilmäisimmät näkivät sen tv-uutisissakin Perussuomalaisten EU-vaaliavauksessa ja samalla puoluevaltuuston kokouksessa, jossa olivat esillä kaikki 10 PerusSuomalaisten EU-ehdokasta. Perin laatuunkäypää joukkoa. Jokaista voisi täydellä syyllä äänestää. Ja, miksikö?

Kike Elomaa. Voittanut urheilussa kaiken voitettavana olevan. Koko Suomen tuntema. Saanut Timo Soininkin painosta putoamaan 8 kg. Äiti syntyperäinen kankaanpääläinen. Vierailee ensimmäisenä ehdokkaana Kankaanpään torilla ensi torstaina 23.4.klo 9-12.

Erkki Havansi. Oikeustieteen professori. Haluaa edistää EU:n lakien kunnioittamista ja noudattamista. Kun nyt Irlannille sen uuden kansanäänestyksen tähden on luvattu, että jokainen EU-maa saa oman komissaarin, haluaisi Havansi perustaa komissaarin, joka karsisi turhat asiat ja päätökset EU:n rattaista.

Lauri Heikkilä. Pitkän linjan PerusS. Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja, monipuolinen tutkija ja yliopistomies, mutta viljellyt myös perintötilaa 15-vuotiaasta asti isän oltua sotainvalidi. Perillä tietokoneasioista. Auto ylt' ympäriinsä vaalimainosten peitossa.

Pirkko Mattila. Pohjoisen ulottuvuuden edustaja läheltä poronhoitoaluetta. Sairaanhoitaja. Puolueen varapuheenjohtaja ja sanoi osaavansa todella tärkeän kielen eli viittomakielen. Yksi kolmesta edustavasta naisehdokkaastamme.

Vesa-Matti Saarakkala. Kun entinen kirkkoherrakuntani Jurva liitettiin vuoden vaihteessa Kurikkaan, veti valtuustoon mukanaan kaksi jurvalaista. PerusS-Nuorten puheenjohtaja. Nuoresta iästään 24-v. huolimatta jo loppututkinto ja naimisissa. Vahvasti mukana kunnallisohjelman ja nyt EU-ohjelmamme teossa. Tulevaisuuden mies ja miksei nykyisyydenkin.

Jaana Sankalampi. Itäistä ulottuvuutta. Kajaanin kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Kainuun piirisihteeri. Tuo ehdokasjoukooon tavallisen perheenäidin ulottuvuuden. Myös yksi kolmesta naiskauneuden edustajastamme.

Timo Soinin kaikki tunemme ja tiedämme hänen nimenomaan tuoneen uutta kiinnostusta EU-vaaleihin niin, että on odotettavissa "Oikean äänen herättävän koko talon ja pelastavan kaiken väen. PerusS Euroopassa PerusE.

Sampo Terho. Myös vasta juuri 30-vuotta täyttänyt maanpuolustuksesta väitöskirjaa tekevä tutkija ja satojen aihetta käsittelevien artikkeleiden laatija. Yhteistyötä varsinkin Portugalin kanssa. Ilmeisesti eduskuntaryhmän pääsihteerin tri Jussi Niinistön hyvä kaveri, koska tutkimusalueet yhtä isänmaalliset.

Pertti Veltto Virtanen. Virsikirjassakin tutun virren Joutukaa sielut sanat Kunnian kruunua laiska ei voita on muutettu: v e l t t o ei voita. Psykoloogina psyykkaa vaikka kenet. Koko kansan tuntema monipuolinen lahjakkuus, joka lupaili tulla Kankaanpäähänkin, koska matkaa Tampereelta on vain 100 km. Torilla tavataan.

Freddy Van Wenterghen. Pahnanpohjimmainen, mutta ei suinkaan turhin, vaikka voisi siltä näyttää. Terävyyttä löytyy tälta Kotkan kaupunginvaltuutetulta ja Belgiasta maahan muuttaneelta. EU-vaalilause onkin: Takaisin sinne, mistä on tullut!"

Valitettavasti meillä jokaisella on vain yksi ääni, jokainen heistä olisi äänen arvoinen. Siksi lujasti he ovat särkemässä sitä Simo Salmisen laulamaa jäätä, joka on estänyt yli puolia äänestämästä EU-vaaleissa. Edellisellä kerralla äänesti 41%, kaikki joukolla jäätä särkemään ja äänestysvilkkaus yli 50%.

Ei kommentteja: