tiistai 14. syyskuuta 2010

Laukku-Leena puhuttaa

Oli todella surkeaa seurattavaa lauantaina ja sunnuntaina, kun Laukku-Leena oli Leena Kiviharju Padasjoelta liikkui Kankaanpään keskustassa. Näin hänet eka kerran kello 14 maissa laukkuineen tulossa Laviantien-ja Opistonkadun valoristeyksestä. Aina sadan metrin matkan hän siirsi laukkujaan eteenpäin säilyttäen näin näköyhteyden laukkujen välillä. Laukkuja oli useita kymmeniä. Hän kulki talomme ohi Ruokojärvenkatua. Vaimo näki hänet kirkon kohdan linja-autopysäkillä iltamyöhään kello 22. Sunnuntaina hän oli päässyt takaisin Laviantielle kuntosairaalan risteyksen seudulle, jossa hän päivän mittaan siirteli laukkujaan Laviantie molemmin puolin. Myöhemmin hän ilmeisesti sai sitten kyydin jonnekin eteenpäin, päämäärää hänellä ei ilmesiesstikään edes ole.

Vaimokin oli hänen kanssaan juttusilla tarjoten omenoita, jotka eivät kelvanneet. Laukku-Leena oli kuullut, että tätä Ruokojärvenkatua pääseen Laviantien seuraavaan risteykseen, jonne kyllä olisi ollut paljon lyhyempi ja helpompi reitti suoraan Laviantietä. Sääliksi kävi kovan kohtalon itselleen ottanutta ihmistä. Hän on lehtitietojen mukaan kulkenut tällä tavalla liftiä pyytäen jo vuosikaudet, jopa kesät talvet. Ihmetellä pitää, miten hän selviää. Nytkin oli kovia sadekuuroja, talvella on kylmääkin. Mistä hän saa ruokaa, tupakkaakin näytti polttavan. Mistä tulee rahaa. Miten on hygienian ja tarpeiden tekemisen laita jne.

Hän on pitkään toiminut omaishoitajana. Sen jälkeen hän lukeneena ihmisenä ei kuitenkaan ole saanut työtä ja osoittaa mieltään protestoiden nyt tällä ihmeellisellä ja varmasti raskaaksi käyvällä tavalla. Herää vain kysymys, kuinka paljon yhteiskuntamme sietää eriarvoisuutta ja mihin asti ihmisen vapaus ulottuu, sillä kysymyksessä aivan ilmeisesti täytyy olla jonkinlaisen sairauden. Eikö hän ole itse itselleen vaaraksi.

Soitin iltamyöhälle poliisin hätänumeroonkin. Siellä kyllä oli saatu tietoja naisesta, koska heti tiedettiin, missä mennään. He lupasivat seurata tilannetta. Sunnuntaina joku oli nähnytkin poliisiauton pysähtyneen Leenan kohdalle. Mutta eikö tällaiseen järjenvastaisuuteen pitäisi voida puuttua ja saada hänen tutkimuksiin ja turvaan tien päältä.

Ei kommentteja: