torstai 28. toukokuuta 2009

Mikä mies pääministerinä

Urho Kekkonen, nykyisen kepun vaalivankkurien vetäjä, kirjoitti aikanaan kirjan nimeltä Onko maallamme malttia vaurastua. Nykyisen kepun puheenjohtajan ja samalla maamme pääministerin osalta on kysyttyvä, onko maallamme varaa pitää moista miestä pääministerinä?
Miksikö?

Tämänpäiväisessä Apu-lehdessä, jossa muuten on kuuden sivun myönteinen Yrjö Raution artikkeli PerusSuomalaisten puoluekokouksesta, Vanhanen näyttäytyy täysin pihalla olevana. Vain mitä on sanottava hänen veikkauksestaan kepun EU:ehdokkaiden läpimenosta: viisi. Melkoinen ufo-juttu. Mainittu paikkamäärä vaatisi noin 40% kannatuksen ja viimeisten galluppien mukaan heidän kannatuksensa on gallup gallupin jälkeen laskenut ollen nyt 18% luokkaa, joka toisi ehkä vain kaksi paikkaa. Samaanhan ennustetaan PerusS:n ja kd:n vaaliliitonkin yltävän, vaikka itse ennustan kolmea paikkaa, jota jälleen tämän toisenkin ennnakkoäänestyspäivän vilkkaus osoittaisi, sillä mitä enemmän käydään äänestämässä, sitä enemmän satoa putoaa vaaliliitollemme.

Ja sitten Vanhanen palaa haastattelussaan vanhaan kaluttuun luuhun eli väitteeseensä Timo Soinin maatalousvastaisuudesta, kun Timo syystä arvostelee tukien suuntautumista suurimpina esim. Englannin kuningashuoneelle. Vanhanen ei näe siinä mitään pahaa, koska hänestä kaikki ovat oikeutettuja korvauksiin. Ilmankos ei valtion omistamien yhtiöiden optioherrojenkaan ylettömiin korvauksiin ole mitenkään puututtu. Näin kauas pääministeri on loitontunut tavallisten kansalaisten tunnoista eikä ihme. Hänen ansioluettelonsa on aika ohut, ensin seitsemän vuotta toimittajana ja vuodesta 1991 eduskunnassa. Kosketus tavalliseen kansaan puuttuu totaalisesti. Eivät naisseikailutkaan sitä ole lisänneet!

Kauanko kepulla on varaa pitää Vanhasta puheenjohtajanaan ja pääministerinä. Vahingossa pääministeriksi joutunut näyttäisi olevan vähän samassa asemassa kuin sattumakorpraali. Hänen asemansa ei onneksi ole meidän muiden huoli, vaan kannatuskäyriä ajatellen pelkästään etu, mutta koko maatamme ajatellen olisi pikainen vaihtaminen tarpeen.

Ei kommentteja: