Spekulaatiot Timo Soinin edesottamuksista EU-parlamentissa ja kotimaassa jatkuvat vilkkaana lehdistössä.
Arvovaltainen Suomen Kuvalehti pohtii Soinia etuaukeamalta taka-aukeamalle. Pääkirjoittaja näkee oikeana,että politiikan vaihtoehdottomuuteen saatiin mahdollisuus myös EU:n vastustajille. Nyt aivan samoin kuin vennamolaisuuden nousussa vähäväkinen kansa voi protestoida nimenomaan myönteisesti eli äänestämällä. Ja Soinin mahdollisuus on juuri se, josta eilen blogisssani kerroin hänen itsensä maininneen eli hän tuo EU:n asioita aidosti kansalaisten lähelle heidän tietoisuuteensa. Näin hän ei pääkirjoittajankaan mielestä olisi enää pelkkä mediapopulisti.
Taka-aukeaman Ukkola puolestaa humoristisessa pakinassaan "Onneksi olkoon" toteaa äänestysaktiivisuuden olleen katolistin keskuudessa 300 prosenttia, kun katolisia yhteensä on 60.000 ja kun Mitro Revon ja Soinin äänet lasketaan yhteen saadaan 200.000 ääntä.
Kun lehdessä pohditaan sivukaupalla vasemmiston totuuden hetkiä, todetaan, etteivät demarit voi kutsua vaaleja hyväosaisten vaaleiksi, kun PerusSuomalaiset voittivat. Matti Vanhaselle sanotaan olevan huojennuksen, että PerusSuomalaiset söivät muidenkin kuin keskustan kannatusta ja toivoo lisähelpotusta Soinin häipyessä Brysseliin kirkkaimmasta julkisuudesta. Soini itse kertoo Rovaniemen torilta koko ikänsä vasemmistoa äänestäneistä vanhoista ukoista, että heidän teki todella kipeää siirtyä Soinin äänestäjiksi, mutta ei tässä muukaan auta.
Satakunnan Kansassa haastatellaan "tulevia puoluetovereita" Hannu Takkulaa ja Soinia, joiden ajatukset käyvät yksiin, kun Takkula korostaa: EU itsenäisten valtioiden elimeksi, maataloustukipäätökset kotimaahan ja tervemenoa liberaaleille arvoille. Takkulan pitäisi vain siirtyä kepun aiemmasta liberaaliryhmästä brittikonservatiivien muodostamaan ryhmään, joiden kanssa Timo Soini on jo matkustanut neuvottelemaan liittymisestä, kun Irlannista lähtöisin oleva libertas-ryhmä ei päässyt parlamenttiin. Eivätkä nämä järjestäytymättömät ja EU skeptikot mikään pieni ryhmä ole: reipaasti yli 100 mepillä.
Lehdissä myös pohditaan ankarasti Timo varamiehenä Brysseliin nousevan Sampo Terhon näkemyksiä, jota pidetään vaalimainoksemme mukaisena palovaroittimena. Mutta palovaroittimeksihan PerusSuomalaisten mepit juuri EU:hun menevätkin. Itse pidän Sampoa kuten hänen taustatukeaan Jussi Halla-ahoakin järkimiehinä niin kuin aiemminkin olen todennut Halla-ahon vastauksen kyselyyni: Järkeni on kylmä niin kuin aina.
Hesarissa Suomen naismepit ehdottavat naiskomisaaria ainakin vaihtoehdoksi miesehdokkaan rinnalle. Timo Soinille ei sukupuoli ole ratkaisevaa, aiemminhan hän on ehdottanut paikalle pätevintä suomalaista eli Sauli Niinistöä.
Pohjanmaan Ilkka-lehti kummastelee vaaliaktiivisuuden alhaisuutta: Miksei protestikaan houkutellut äänestäjiä ja toteaa vain Tony Halmeen kautta suuntautuneen protestin nostaneen äänestysvilkkautta sillä kertaa nimenomaan Itä-Helsingin lähiöissä, jossa liikkeelle lähtivät muuten uurnilla käymättömät. Ilkka-lehti päättääkin pääkirjoituksensa kysymykseen, millainen maailmankuva on niillä, jotka eivät koskaan vaivaudu äänestämään. Eihän nytkään äänestysprosentti noussut kuin 40,2%.
Timo Soini pysyy siis esillä. Eikä hän todellakaan hautaudu Brysseliin, kolme päivää siellä, neljä kotimaassa. Ja tiedotuskanavat kuntoon!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti