sunnuntai 12. heinäkuuta 2009

Kirkon mahdollisuus

Rakasta äitikirkkoamme vastaan hyökätään monelta taholta, mutta ei hyökkääjilläkään ole mitään antaa tilalle. Siksi on hyvä, että tänäkin päivänä kirkollamme on monia meitä ihmisiä koskettavia toimintoja, yksi nuorien hyväksymä ja heitä 90% tavoittava on rippikoulu.

Tänään apostolien päivänä, jolloin evankeliumitekstissä luettiin kaikkien 12 apostolin nimet, täyttyi Noormarkun kirkko kolmannen kerran tänä kesänä konfirmaatiojumalanpalveluksessa. Kesän kolmannen Onnenkallion leirikeskuksessa pidetyn rippikoulun konfirmaatiojuhla pidettiin kirkossa. Meno oli vaikuttavaa, kulkueena saavuttiin kirkkoon, samoin poistuttiin. Konfirmoitavat tunnustivat uskonsa, antoivat lupauksensa ja sen jälkeen heidät siunattiin alttarikaiteella, jokaisella oli myös oma kummi tai kummeja siunaamassa ja lausumassa kummilapsensa nimen. Sen jälkeen he lauloivat konfirmaatiolaulunsa. Riparin johtajana toiminut nuoriso-ohjaaja Arto Rannila muisteli saarnassaan leirin värikkäitä mieliin jääneitä tapahtumia ja lopuksi ensin rippikoululaiset ja sitten heidän läheisensä muu kirkkkoväki nautti Herran Pyhän Ehtoollisen. Ehtoollisen aikana isoiset lauloivat ja soittivat nuorten gospel-lauluja. Lopuksi vielä jaettiin todistukset ja kaikki leirin johtajat ja isoiset onnittelivat halaten konfirmoituja.

Suotta eivät rippikoululeirit ole nuorten suosiossa. Tuskin missään muualla nähdään niin paljon vaivaa ja huolta heidän hyväksensä. Leirillämme oli heidän 19 riparilaisen kanssa nuoriso-ohjaaja, nuoriso-ohjaajaharjoittelija, pari varttuneenpaa leirin ohjaajaa ja puolisentusinaa isoista. Pappina ehdin olla viikon leirillä mukana kolme päivää. Kanttorikin kävi paikalla. Lisäksi emäntä ja hänen apulaisensa huolehti ruokahuollosta. Vapaaehtoiset vanhemmat vuorottelivat yövalvojina, ulkopuolisiin tulijoihin on ikävä kyllä varauduttava. Kävipä siistijäkin joinakin päivinä. Ja jo etukäteen oli pidetty yhteisiä kokoontumisia. Monet isoiset musisoivat etenkin kitaralla. Leirikeskus on rauhallisen järven rannalla, uintia ja saunomista ei suinkaan unohdettu. Missä todella nuorella on näin hyvät oltavat.

Riparit ovat todella kirkon tarjoama hieno vastaantulo nuorillemme perustuen kasteen edellyttämään opettamiseen. Näin tästä yleisesti hyväksytystä käytännöstä kannattaa pitää kiinni ja nähdä sen hyväksi myös vaivaa ja tehdä taloudellisiakin uhrauksia.

Ei kommentteja: