tiistai 4. elokuuta 2009

Astronauteista

Eilen sai presidentti puhelun kaukaa ja korkealta. Suomalaisalkuperää oleva astronautti Timothy Kopra soitteli pressalle vartitunnin avaruudesta. Puheltiin mukavia ja Timothy sai kutsun Suomeen, jossa on aiemmin käynyt sukukokouksessa. Isoisänsä Antti Kopra otti ja lähti Ameriikkaan jo v.1910 Karjalan Valkjärveltä.

Avaruudessa onkin ollut monenlaista kävijää. Ennen ihmisiä siellä kävi onnistuneesti avaruuskoira Laika 3.11.1957 N-liitosta. Samasta nyt jo hävinneestä maailmanvallasta oli lähtöisin myös ensimmäinen avaruuslentäjä Juri Gagarin 12.4.1961 päivätyllä maapallon ympäryslennollaan. Kommunistisen järjestelmän uskollisena kasvattina hän julisti avaruuslentonsa tuloksena, ettei hän nähnyt Jumalaa missään.

Täysin päinvastaiseen tulokseen tuli seuraavana vuonna 24.5. 1962 läntisen suurvallan Yhdysvaltojen avaruuslentäjä John Glenn viivyttyään vähän kaemmin avaruudessa lentäen kolmasti maapallon ympäri. Jo rupesi Jumala näkymään. Gagarin oli lentänyt vain kerran ympäri maapallon, eli liian kiireellä nähdäkseen Jumalan valtasuuruuden.

John Glenn koki matkansa uskon vahvistukseksi. Hän ihmetteli maailmankaikkeuden järjestystä, joka ulottuu pienimmistä atomeista suurimpiin kohteisiin: miljoonien valovuosien päässä oleviin Linnunratoihin. Kaikki tämä ei ole voinut syntyä vahingossa, vaan kaikki on tarkoin suunniteltu. On olemassa Jumala, voima, joka kaiken tämän sijoitti radalleen ja pitää sen siellä. Jumalan Pojassa opimme kristilliset periaatteet ja niiden varassa osaamme elää. Voima on olemassa.

Näin avaruusajan ihminen löysi elämänsä kallioperustaksi kaksituhatta vuotta sitten eläneen ja vaikuttaneen Kristuksen, Jumalan Pojan. Mikähän muuten olisi Gagarinin elämän perusta nyt, kun kommunismi on kuollut ja kuopattu, Gagarin on syntynyt 1934, joten hyvin voisi vielä elää. Olisiko tullut toisiin aatoksiin!

Ei kommentteja: