maanantai 26. lokakuuta 2009

Rintamaveteraanit

Toimin kaikissa Kankaanpään veteraanijärjestöissä, joista pienin on Rintamaveteraanit. Tänään

olimme osastomme puheenjohtajan Voitto Sainion ja johtokunnan jäsenen Mauno Santikon kanssa Rintamaveteraanien Satakunnan piirin vuosikokouksessa Eurassa.



Olen aiemmin eduskuntavaalien alla ollut Euran Pirtillä, jossa Timo Soini esiintyi Satakunnan Kansan vaalipaneelikeskustelussa. Piirikokous oli puolestaan seurantalo Onnelassa, joka sekin löytyi helposti läheltä Pirttiä ja oli yllättävän iso, vanha, mutta hyväkuntoinen rakennus, jonka juhlasalin pöytiin mahtui hyvin noin sataan nouseva kokousväki, sillä kokouksen yhteydessä oli myös ohjelmallinen kaamoksen karkotus-juhla ruokailuineen ja kahvitarjoiluineen.



Väkeä oli siis liikkeellä runsaasti, mutta tietysti valtaosa välttämättä varsin iäkkäitä, ovathan nuorimmatkin veteraanit jo 85-vuotiaita. Kyllä siis ikäihmisetkin vielä jaksavat liikkua ja hyvä on, että näin voi kokoontua yhteen.

Vuosikokouksessahuomioitiin tämä voimien vähittäinen hiipuminen. Ennen piirihallitukseen on kuulunut edustaja jokaisesta kahdestatoista piirin yhdistyksestä. Nyt hallituksen päätösvaltaisuuden takaamiseksi muutettiin kokoonpanoa niin, että puheenjohtajan lisäksi hallitukseen kuuluu kuusi varsinaista jäsentä ja kuusi varajäsentä, eli edelleen on kaikista yhdistyksistä edustus ja myös varajäsenet kutsutaan aina mukaan kokouksiin. 12-jäsenisen piirihallituksen päätösvaltaisuutta ei ollut kovin helppo saavuttaa. Myös pitkäaikainen puheenjohtaja Erik Rintanen vaihtui nuorempaan Kalevi Aaltoon. Rintanen oli vakavasti sairaana, mutta oli tervehtynyt ollen mukana kokouksessakin. Sihteerinä toimii Paavo Niinisalo, joka nähdäkseni ei ole veteraani-ikäluokkaa, näin meitä nuorempiakin tarvitaan mukana, kokousväessä näkyi muitakin meitä nuorempia, mm. Honkajoen nelimiehisen joukon kuskina oli ennen Kankaanpäässä rauta- ja maatalouskauppiaana toiminut Heikki Malmivaara.

Niin kauan kuin sodan käyneitä veljiä ja sisaria riittää jatketaan toimintaa. Veljeä ei jätetä!

Ei kommentteja: