torstai 8. lokakuuta 2009

Vaalirahoitusta

Uppouduin katsomaan Kaverin lähettämää Vaalirahoitusvideota niin, että blogin kirjoitusaika tältä päivältä uhkaa loppua. Ajattelin, että tämä video pitäisi saada blogini lukijoiden katseltavaksi, on siinä hyviä sanoja: Valehtelu ei kannata, paitsi jos haluaa eduskuntaan. Se on ihan paras paikka huijata ihmiskuntaa. Minä niin tykkään tästä demokratiasta jne. Ehkä saan sen näkyviin huomiseen blogiin. Aluksi kuvassa näkyy pelkkää mustaa, sitten tulee näkyviin eduskunntatalo pylväsrivistöineen ja näyttelijä kertoo totuuksia likaisesta vaalirahasta.

Vaalirahoitus pysyy edelleen otsakeissa. Vanhasen omakotitalon tarkastajat ovat todistaneet, ettei talosta löydy Ylen ajankohtaisessa kakkosessa ilmoitettu korkealaatuista höylättyä lautaa. TV:n puolelta puolestaan sanotaan, ettei ilmiantaja olekaan todennut sitä lautaa käytetyn talonrakennuksessa, vaan se on toimitettu Vanhasille ja laskun on maksanut rakennusliike, joka sitten on saanut rakennusurakoita Vanhasen johtamalta Nuorten Asuntosäätiöltä. Ilmiantaja ei tule kertomaan muuta kuin oikeuteen, johon Vanhanen puolestaan ei asiaa haasta. TV:n puolesta annetaan ymmärtää laudan voineen joutua johonkin muualle vaikkapa kesäasuntoon. Ota tästä sotkusta sitten selvää. Lahjomaton oikeuden puolustaja !(vaalirahasotkut aloittanut) Timo Kalli puolestaan vaatii edelleen Yleisradion pääjohtajaa eroamaan.

RAY:n eronnut puheenjohtaja, pitkäaikainen kepun Etelä-Pohjanmaan kansanedustaja kuuluisan Kankaanpään pompan lyöjän Tuomo Vihriälän veli Jukka joutuu edesottamuksistaan käräjäpöytään, kun on saanut vaalirahoitusta ja tehnyt taulukauppoja RAY:n avustuksista riippuvaisten yhdistysten kanssa. Kyllä vaalirahasotkuissa riittää setvimistä. Kansa antaa viimeistään vaaleissa tuomionsa. Luotetaan siihen, että kansalaisten muisti on lyhyt, mutta asiasta varmasti muistutetaan ja pidetään esillä maalisvaaleissa v.2011.

Yllättävintä on, ettei eniten ryöpytyksen kohteeksi joutuneen kepun kannatus viimeisen mielipidemittauksen mukaan ole laskenut, vaan peräti noussut ja mennyt juuri ja juuri ohi demarienkin. Mutta niinpä päivän Apu-lehdessä kepulaiset todistavat, että ajojahdin aikana kepulaisten rivit senkus vaan tiivistyvät entisestään. Saas nähdä, pitkällekö tämä voimien kokoaminen riittää.

Ei kommentteja: