maanantai 22. maaliskuuta 2010

Talvinen mökki

Mökki on saanut olla melkoisessa rauhassa. Kerran kävin viime kesällä saunomassa, sen jälkeen joulun alla hain joulukuusen ja laitoin saunaan lsähköämmön päälle. Siinä on käyntini. Vaimo kävi ahkerammin kesällä ja nyt talvella kahlasi kovassa lumihangessa kerran katsomaan mökin kuntoa.

Tänään ryhdistäydyin ja lähdin mökille. Valtava lumihanki peitti oman tien. Kävin katsomassa saunaa, osaksi hanki jopa kantoi. Sauna jaksoi hyvin, ei ollut liikaa lämpöä.

Tein melkoisen urakan, kun kolasin koko mökkitien auki autolla ajettavaksi. Järveltä tuiskaavassa osuudessa oli lumi lujassa ja kinos oli melkein metrinen. Tosissaan sai tehdä töitä. Olisi kyllä traktorilla käynyt keveämmin, mutta otin kuntoilun kannalta ja tulipahan tehtyä.

Lumi oli pudonnut melko jyrkän peltikattoisen mökin katolta melkoiseksi valliksi. Onhan nyt ollut ennätystalvi kaikin tavoin, lunta ja pakkasia on riittänyt. Seuraavaksi vaan täytyisi avata avanto, kun nyt on tiekin auki autolla ajettavaksi.

Ehkä ensi kesänä mökkeilyä on enemmän, kun ei pitäisi olla enempiä työhommiakaan, kun nykyinen vuoden pestini Noormarkussakin päättyy toukokuun lopussa. Joka elää, näkee! Tietenkin on monia matkoja jo tiedossa kesäksi. Ja Suomen kesä tuppaa olemaan lyhyt.

Ei kommentteja: