sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Eurooppa-päivä

Meidän kadulla ei turhan takia liputeta, mutta tänään hulmusivat siniristiliput lähes jokaisessa lippusalossa. Liput eivät suinkaan liehuneet Eurooppa-päivän takia, onhan tänään myös äitienpäivä. Äitien kunniaksi kannattaakin nostaa liput salkoon. Äidit ovat sen ansainneet.

Jos olisi ollut pelkästään Eurooppa-päivä, tuskin kukaan olisi liputtanut. Siitä on hyvänä esimerkkinä ruotsalaisuuden päivä, kadullamme ei yksikään lippu nouse salkoon. Me olemme suomalaisia, emme niinkään tunne itseämme eurooppalaisiksi. Siksi myös tämänhetkisen Kreikan kriisitilanteen laukaisemiseksi EU:n valtiovarainministerien sopima 750 miljardin vakauttamisrahavaranto tuntuu käsittämättömältä. Suomen osuus siitä on 8,14 miljardia.

EU:sta on aina puhuttu itsenäisten valtioiden liittona, tämä nyt tehty ratkaisu ajaa EU:ta aimo askeleen kohden liittovaltiota ilman, että missään kansallisvaltioiden parlamenteissa asiaa olisi käsitelty, eipä edes EU:n omassa parlamentissa Brysselissä. Emmekö enää elä demokraattisissa oloissa, vaan otammeko mallia Venäjästä, jossa kansalta ei mitään kysytä, vaan hallitsijat ovat aina tehneet oman tahtonsa mukaan.

Näin taisi Eurooppa-päivä olla kaikkea muuta kuin ilon päivä. Olivatko nyt liikkeellä kansanvallan haudankaivajat. PerusSuomalaiset eivät ainakaan hyväksy tätä kehitystä!

Ei kommentteja: