sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Herrat vaan nauraa

Harvoin näkee niin hyväntuulisia herrasmiehiä kun TV:n uutissa EU:n valtiovarainministerit päätettyään Kreikan tueksi myönnettävistä lainoista, Suomen osalta nyt 1,7 miljardia ja summa nousee, kun kaikki EU-maat eivät pysty lainoja maksamaan. Esim. Portugali joutuu maksamaan omista lainoistaan korkoa 15%, miten se voisi antaa lainaa Kreikalle 5 % korolla.

On täysin syyntakeetonta myötää Suomesta velkarahalla nostettavaa lainaa, jonka takaisinsaanti on täysin epävarmaa, luultavammin täysin mahdotonta, samoin Vanhasen kehuskelema lainan koroilla tienaaminen on täyttä utopiaa.

Timo Soinin kannanotot todetaan jälleen kerran ainoiksi oikeiksi, kun hän ei hyväksy moista lainaa lainkaan. Päinvastoin hän vaatii Kreikkaa ulos EU:n rahaliitosta siksi ajaksi kunnes se saa asiansa kuntoon. Kreikan drakhma on palautettava ja devalvoitava 30 prosentilla. Jos sitten lainanantoon mennään, pitää myös saada vakuuksia. Timo ehdottaa osaa Rhodoksesta, saisimme näin oman edteläisen lomaparatiisin. Joku kommentoida ehdottikin tämän johdosta Timoa Rhodoksen kenraalikuvernööriksi, mutta eipä meillä taida olla siihen varaa, tarvitsemme häntä kipeästi Suomessa tuomassa järkeä maamme asioiden hoitoon.

Joku toteaa päivän ykkösuutisen johdosta, että Timo Soini puhuu ainoana politiikoistamme järkeä kuten aikanaan Veikko Vennamokin, mutta asiaan kuuluu vastustaa häntä niin kuin tehtiin Vennamollekin. Kuitenkin nyt myönnetään Veikko Vennamon viisaus. Jopa Urpo Leppästäkin kehutaan ja sanotaan hänen olleen täysin toista maata kuin esim. nykyinen työministeri. Onko kukaan kuullut hänen tehneen mitään 300.000 työttömän vähentämiseksi.

Taitaapa tulla itku pitkästä ilosta viimeistään kun Kreikan lainojen takaisinmaksu olisi ajankohtaista.

Ei kommentteja: