maanantai 24. toukokuuta 2010

Noormarkun seurakunnan viiri

Noormarkun seurakunnassa on käytännöllinen ja varmasti myös suhteellisen edullinen tapa esittää huomionosoitus. En ole aiemmin sellaiseen törmännyt, kun tänään helluntain messun päätteeksi minulle ojennettiin seurakunnan viiri.

Olin vuoden mittaisen pestini viimeisen jumalanpalveluksen suorittajana ja kiitokseksi valtuuston puheenjohtaja Kristiina Huhtanen ja neuvoston jäsen Pirkko Isosaari ojensivat viirin kauniiden sanojen myötä.

Päivä oli muutenkin työntäyteinen. Kirkkokahvit tarjottiin vain parille kymmenelle Sodderiin Inkerin kirkkoon lähtijälle, joiden kesken pidimme matkan tiimoilta palaverin. Sitten oli juhlallinen poliisihautaus ja heti päälle kiirehdin Kankaanpään seurakunnan kesäkodille Hakoniemeen vihkimään leirikappeliin hääparin. Hääpäivällisiltä jatkoin matkaa takaisin Noormarkun Lassilaan Matti Joutsenlahden muistoseuroihin. Niin ettei kesken viimeisen lomakuukauden kirkkoherran vapaan viikonlopun tuuraaminen ihan turhan takia ollut semminkin kun todella jo lauantaina oli siunaus muistotilaisuuksineen ja kaksine syntymäpäiväkäynteineen.

Noormarkun seurakunnan viirissä kuvataan molempiakirkkoja Noormarkun ja Lassilan kirkkoja kahdella harjakatolla, joiden yläpuolella on Kristus-monogrammi, kaikki keltaisella pohjalla. Näin tämä viiri viirien joukossa säilyttää hyvät muistot Noormarkun työajalta, jossa sain olla mukana erityisesti lähetys- ja diakoniatyössä. Eritoten nämä kaksi matkaa ensin Unkariin ja nyt edessä olevaan Inkerin kirkon seurakuntiin Sodderiin, Kontupohjaan ja Petroskoihin ovat muistorikkaita. Ja saihan paljon uusia ystäviä ja löytyipä noormarkkulaisista monia jopa kankaanpääläistä juurta olevia. Hyvät muistot jäivät tästä miellyttävästä työrupeamasta.

Ei kommentteja: