sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Viikkovillissä

Kun perjantaina olimme Lavian markkinoilla, kiirehdin sieltä Kankaanpäähän siunaustilaisuuteen. Tänään lauantaina oli taas siunaus, tällä kertaa Jämijärvellä. Väkisinkin tuntui eilisen jäljiltä, että silloin oli lauantai ja tänään sitten sunnuntai, vaikka se onkin vasta huomenna. Hautauksethan yleensä ovat viikonloppuisin.

Muutenkin viikko on ollut poikkeuksellinen, kun Timo Soini on ollut kahdesti täällä Satakunnassa ja tulee taas ensi torstaina meille Kankaanpäähän. Saamme olla todella tyytyväisiä, että Timo tuntee lukkarinrakkautta synnyinmaakuntaansa Raumalla syntyneenä ja pitää kesämökkiäkin suursatakunnassa eli nykyisessä Sastamalassa, josta näin kesäisin on lyhyt matka Satakuntaankin.

Porin Suomi-Areenalla puoluejohtajien paneelissa tapasin entiset eduskuntakolleegani Ben Zyskowiczin ja Kimmo Sasin. Molemmilla oli tieto, että olen palaamassa eduskuntaan yli kahdenkymmenen vuoden jälkeen ja niinpä toivottivat tervetulleiksi. Benin kanssa tulimme eduskuntaan 1979, Ben 25-vuotiaana ja minä 36-vuotiaana, Kimmo puolestaan valittiin seuraavissa vaaleissa 1983. Siitä lähtien he ovat uskollisesti paikkansa säilyttäneet.

Lavian markinoilla muuten eräs torikauppias tuli puheille ja kuultuaan ehdokkuudestani totesi taas äänestävänsä minua kertoen kokemuksensa eduskunta-ajaltani. Hän sanoin matkustaneensa jonkin kerran samalla lentokoneella Porista Helsinkiin ja laittaneensa merkille, että Seutulassa muut kansanedustajat astuivat taksiin ja vieläpä eri takseihin samalla kun minä menin bussilla Helsingin keskustaan. Kiva kuulla joskus tällaisia myönteisiä kommenttejakin.

Lentomatkustuksesta puheenollen porilainen Samsa Kataja sanoo luopuvansa kansanedustajuudesta, jos uhanalaisena oleva lentomatkustus Porista loppuu. Lentoyhteys tietysti on tärkeä etenkin liikemaailmalle, mutta ei niinkään kansanedustajille, onhan Porista suorat ja melko tiheätkin bussiyhteydet pääkaupunkiin. Juna tosin kulkee Tampereen kautta, joten esille nostettu suora ratayhteys Helsinkiin olisi kyllä tarpeen, kuten yksi vihreä blogissaan kirjoittaa. Eipä vain vihreätkään ole sitä vaatineet hallitusohjelmaan, vaikka hallituksessa istuvatkin kuin tatti.

Meiltä Kankaanpäästäkin on suora bussiyhteys Helsinkiin ja toinen vaihtoehto on omalla autolla Parkanoon ja sieltä junalla Helsiinkiin. Eduskuntakautenani kuljin paljon junalla Tampereelle ja sieltä linja-autolla Kankaanpäähän. Siihen reittiin olin tottunut opiskellessani Helsingin yliopistossa. Enää sitä yhteyttä ei taida kukaan käyttää, linja-autovuorotkin ovat vähentyneet.

Ei kommentteja: