keskiviikko 25. elokuuta 2010

Leikkaukseen

On käsketty hakea terveyskeskuksesta kainalokepit ja valmistautua viettämään yö Satakunnan keskussairaalassa, kun huomenaamuna on sairaalassa kantapään leikkaus. Kyseessä ei varsinaisesti ole akilleen kantapää, sillä akilleksessa ei ole mitään vikaa. Syy on kantapään luun paksuuntumisessa johtuen sopimattomien kenkien hieromisesta. Vieläkin taitaisi löytyä syylliset kengät tamperelaisen Hirvosen tekämät juoksukengät, joita joskus pidettiin hyvinä, mutta todella kantapäästäkin ne olivat hyvin kovia, aivan toista ovat nykyiset pehmeät lenkkikengät Asikset, Adidakset ja Karhut.

Jo pari vuotta kantapää on oireillut vaikeuttaen varsinkin juoksemista, joka parhaiten on sujunut pehmeällä Hämeenkankaalla eritoten polun vierussammalikossa.Elomaan lääkärikeskuksen Ahola tutki kipupaikkaa ensin itse ottamallaan ultrakuvalla, sitten terveyskeskuksen röntgenkuvan avulla ja kun ei mitään löytynyt oli edessä mangneettikuvaus Helsingissä. Jopa löytyi pieni luusärö tai halkeama. Kun luuta ohennetaan, vapautuu kiristyksissä oleva akillesjänne normaaliin tilaansa ja jalasta pitäisi tulla entinen terve ellei jopa entistä ehompi. Näin juokseminenkin tullee kivuttomaksi ja näin kunnon ylläpitäminen entisestään helpommaksi.

Kun perjantaina on hyvän ystävän Lempi Mikkolan 100-vuotispäivä, kävin varmuuden vuoksi jo tänään onnittelemassa häntä Hopeapurossa, hän on ylivoimaisesti pitkäaikaisin Lohipuron vanhainkodin asukas. Hopeapurossa olemme koko kodin väen voimin monet kerrat veisailleet kuten nytkin laulun johtajana Niilo Sillanpää, Laura Jaakkolakin uutena asukkaana on hyvä-ääninen. Hopeapurossa on aina lämmin vastaanotto, viimeksi taisimme olla Niilo Sillanpään 93-vuotispäivillä juodessamme syntymäpäivän täytekakkkukahvi ja tietysti myös veisasimme silloinkin.

Ei kommentteja: