maanantai 30. elokuuta 2010

PerusSuomalaiset näkyvissä

Jokaisessa uutislähetyksessä, Iltalehdessä ja Uuden Suomen verkkosivuilla oli taas luettavissa PerusSuomalaisista ja tietysti myös Timo Soinista, jonka asemaa ei kukaan laita kyseenalaiseksi. Kirjoittihan itse Jussi Halla-ahokin blogikeskustelussa vastaukseksi kysymykseeni: "Mutta vakavasti puhuen, Anssi: Ajatus siitä, että nimittelisin omalla nimelläni ja median seuraamalla foorumilla sellaisen puolueen puheenjohtajaa, jonka listoilta aion pyrkiä eduskuntaan, sisältää oletuksen siitä, että olen vakavasti mielisairas." Kyllä öykkärit löytyvät täysin muualta kuten eilinen blogikeskustelu osoitti.

Mutta tänään siis PerusSuomalaisten eduskuntaryhmä piti kesäkokoustaan yhden jäsenensä Pirkko Ruohonen-Lernerin kotikaupungissa Porvoossa. Esiin nousi tietysti ensi vuoden budjettiehdotus, josta opposition yhteisvoimin pyritään poistamaan uutuutena otettuja ns. vihreitä ympäristöveroja, jotka rasittavat eniten juuri pieni- ja keskituloisia.

Puhuttiin myös tulevasta eduskunnasta ja hallituksesta. Ensin kuitenkin on karhu kaadettava, sitten 15 kansanedustajalla tähdätään kahteen ministerinsalkkuun, realistisilta tuntuisivat sisäministeri ja puolustusministeri, nykyiseen Pekkarisen Maurin tärkeään salkkuun ei taida rahkeet silloin vielä riittää, vaikka itse olenkin laskenut paikkojen luvun mahdollisesti yltävän kaksinumeroiseksi ja alkavaksi kahdella.

Toptenin listaan PerusSuomalaisten laariin sataviksi luettiin lisäksi vaalirahasekoilut, Kreikan poskettomat lainavaltuudet, maahanmuuttopolitiikan epäkohdat, kuntauudistus 100 kunnaksi, EU-säännökset, pienyrittäjien byrokratia ja työväestön unohtaminen.

Timo ei varmaan häveliäisyydestä viitsinyt mainita juuri tänään kuultua opetusministeri Henna Virkkusen kantaa ruotsinkielen pakollisten kurssien lisäämisestä eikä hän maininnut sitäkään, ettemme niin kovin halukkaasti mene rkp:n kanssa hallitukseen päinvastoin kuin hän luki julkisesti siihen kastiin kuuluviksi ainoastaan vihreät. Olemmehan me todellisuudessa kannattamassa pakkoruotsin poistamista ja antamassa siten tilaa tärkeämmille kielille.

Ei kommentteja: