torstai 30. syyskuuta 2010

Torin puhutuin: Kansanedustajien palkankorotus

Näin se vaan menee, kansanedustajat mokaavat jatkuvasti. Ei ole kuin skandaalia skandaalin jälkeen, vaalirahasotkuja setvitään jatkuvasti. Ennätyssuuren velanoton rinnalla ajetaan alas sairaanhoitoa, pelastustointa, poliisia, kansanterveyttä ja kuntapalveluita. Valuvatko suuret lainarahat vain ulkomaille, kun kotimaahan ei tunnu riittävän mitään. Jätevesiasetuksen kanssa sählätään, eläkeikää pyritään nostamaan, vaikka samanaikaisesti on nuorisotyöttömyys kasvamassa ja pitkäaikaistumassa.

Ja tämän kaiken palkaksi sitten annetaan 8% palkankorotus mukamas ulkopuolisen palkkiotoimikunnan esityksestä. Kyllä kai sen jonkin täytyy vahvistaa ja hyväksyä, eihän tällaisella toimikunnalla voi olla päätösvaltaa, ainoastan esitysoikeus.

Näin nousee alle 12 vuotta edustajana olleen kansanedustajan kuukausipalkkio 387 € eli kokonaispalkkio 6.335 €. Vastaavasti yli 12 vuotta edustajana ollut saa lisää 416 € kokonaispallkkion ollessa 6.811 €. Olen laskeskellut, että siitä ei verojen jälkeen ihan riitä kahden hoitotyöntekijän palkaan sosiaalikuluineen vanhusten laitoshoidossa, mutta yhteen nyt ainakin. Tämän lupauksen palkastani maksettavaksi tein jo viime eduskuntavaaleissa ja ensi vaaleja varten olen sen uudistanut. Onhan monen laitoshoidossa olevan kohtalo todella vaikea, kun esim. joutuu vuodesta toiseen olemaan sänkypotilaana eikä hoitajilla ole voimavaroja edes heidän nostamisekseen tuoliin kävelyttämisestä tai ulkoiluttamisesta puhumattakaan.

Edustajapalkkioiden korottaminen on todella puhuttanut kansalaisia eikä syyttä. Kun tavalliselle duunarille tarjotaan korkeintaan 1 % korotuksia on häpeämätöntä ja erinomaisen huonon esimerkin antamista nostatuttaa omia palkkioita kahdeksankertaisesti. Ei ihme, että kansa on katkera ja vaatii päättäjien päitä vadille. Hyvä esimerkki olisi, jos vaikka PerusSuomalaiset tässä maamme ennätysmäisen suuressa velkaantumistilanteessa esittäisivät päinvastoin palkkioiden alentamista 8 %.

Ei kommentteja: