lauantai 18. syyskuuta 2010

Työläisten puolue

Demarit 24,7%, keskusta 18,3%, perussuomalaiset 16,0%, kokoomus 12,1% ja vasemmistoliitto 10,1% kertoo puoluekannatuksen olevan työntekijöiden keskuudessa päivän Helsingin Sanomat. Tutkimus on tehty huhti-syyskuun aikana ja haastateltuja on ollut muhkea määrä 11 237.

Neljässä vuodessa demarien kannatus on pudonnut 5 prosenttiyksikköä, kun vastaavassa ajassa perussuomalaisten potti on kolminkertaistunut. Otsakkeeksi selvitykseensä lehti on valinnut Timo Soinin selkeys puree perusduunariin. Kirjoituksessa haastatellaan paria konepaja-asentajaa, jotka ovat siirtyneet puolueen kannattajiksi ja jotka syystä arvostelevat ammattijärjestöjen tukea puolueille varsinkin kun valtaosa menee nimenomaan vasemmistopuolueille. Nyt joka kuudes työntekijä kannattaa perussuomalaisia. Ei ihme, että tarvitaan Putkonen kenttätyöntekijäksi, mutta kyllä hänen pitäisi ruveta myös kansanedustajaehdokkaaksikin.

PerusSuomalaisten suosio on kasvanut sysäksittäin. Alkuvaihe oli Timon presidenttiehdokkuus. Varsinainen läpilyönti oli EU-vaaleissa. Myös kunnallisvaaleissa tuli kannatuspiikki. Viimeksi nousu tapahtui kevään maahanmuuttokeskustelun innoittamana eikä kannatus ole siitä hiipunut.

Ei ihme, että duunaritkin ovat löytäneet perussuomalaisuuden, kun heti esimerkiksi eduskuntavaaliohjelmamme ensimmäinen lause sulkee sisäänsä kaiken tärkeimmän: Perussuomalaisen toiminnan perustana on rehellisyys, oikeudenmukaisuus, inhimillisyys, tasa-arvo, työn ja yrittämisen kunnioittaminen sekä henkinen kasvu. Tavoitteena on kestävä kehitys kaikilla hyvinvoinnin mittareilla tarkasteltuna. Voiko sen -puolueen tavoitteet - selkeämmin sanoa!

Ei kommentteja: