keskiviikko 10. marraskuuta 2010

28 kansanedustajan paikkaa

Ei päivää ilman PerusSuomalaisia ykkösuutisena. Kun vuorokausi sitten puhuttiin puolueen kannatuksen olevan vain höttöä eli vain vähän yli puolet vaivautuvat vaaliuurnille, onkin ääni kellossa nyt taas toisenlainen. Eduskunnassakin haastatellut nykyisen kolmen suurimman puolueen edustajat antoivat vakavia lausuntoja. Moskovasta tavoitettu presidenttikin kehoitti ottamaan PerusSuomalaiset vakavasti ja kuuntelemaan heidän esille nostamiaan asioita.

Tämä kaikki sen vuoksi, että jo kolmas tutkimuslaitos TV-ykkösen Taloustutkimuksella teettämän galluptuloksen ja Helsingin Sanomien oman laajapohjaisen kyselyn lisäksi on nyt päätynyt samansuuntaiseen tulokseen eli MTV:n gallup: PS saa 14,6%, jossa saman laitoksen edellisestä keväällä tehdystä kyselystä on korotusta 5,9% ja samalla se on korkein koskaan puolueelle mitattu kannatus. Lukema kansanedustajaksi muutettuna tietäisi 28 paikkaa. Samalla näyttäisi PS olevan ainoa vaalien voittajapuolue, jota jo aiemmin olen ennustanutkin nykylukemien valossa, koska kaikki vielä suuremmat puolueet ovat mennettäneet, kokoomus 2,8%, demarit 1,8% ja keskusta 0,6%.

Olen myös jo kauan ihmetellyt kokoomuksen kannatuksen pysymistä korkeana, vaikka se on johdonmukaisesti kääntynyt entisestä arvokonservatiivista täyteen liberaalismiin unohtaen perinteiset ja yhä edelleen kansan arvostamat kodin, uskonnon ja isänmaan. Kannattaahan puolue sukupuolineutraalia avioliittolakia, puolueen opetusminsteri oli vähentämässä uskonnon opetusta etiikan opetuksen tieltä, josta tosin on nyt painostuksen vuoksi ja äänestäjiä peläten luopumassa ja rahaahan on syydetty ulkomaille ja vastaavasti korotettu jokapäiväisten tarvikkeitten veroja siirtäen nimenomaan pienituloisille uutta verokuormaa. Vieläkin silti kokoomus on suurin 21,3%, demarit 18,8% ja keskusta 17,9%. Huomattava on myös keskustan putoaminen eduskuntavaaleista yli 5%.

Ja suurten puolueiden sotkut senkus vaan jatkuvat. Viimeksihän on poliisitutkintaan päässyt demarivetoinen Pajulahden urheiluopistosäätiä annnettuaan 34 000 euroa demareille, jopa presidentinkin vaalikamppanjaan. Ei todellakaan hyvältä näytä valtapuolueiden kannalta.

Ei kommentteja: