lauantai 13. marraskuuta 2010

Gurling-Markku

Heti puoluevaihdoksensa jälkeen Markku Uusipaavalniemi on ollut tavoittamattomissa tiettävästi ulkomaanmatkalla gurling-joukkueen mukana. Niinpä ei ole saatu hänen kommenttejaan, mutta lehdet ovat kyllä pohtineet teon motiiveja jopa pääkirjoituksissa kuten Satakunnan Kansa. Iltalehti puolestaan pääkirjoituksessa kommentoi Uusipaavalniemenkin puoluevaihdoksen ilmaisemaa keskustan alamäkeä ja PerusSuomalaisten vetovoimaa.

Meillä Satakunnassa Markkujen luvatussa maakunnassa on nousemassa huumorimielinen kansanliike Markun puolesta. Vähän joka paikkaan vaaditaan rakennettavaksi gurling-halleja. Tietysti etunenässä Noormarkku, Pomarkku, Söörmarkku-linjalle Markkujen luvattuna alueena. Meillä Pohjois-Satakunnassa vireillä olevan kuntainliiton myötä syntyvässä uudessa Kankaanpään, Parkanon ja Jämijärven muodostamassa suurkunnassamme jo onkin gurlingin pelipaikka Jämin lumimaailmassa, joten olemme tässäkin jo edelläkävijöitä. Tarvitaan vaan Markku tänne näyttämään pelaamisen mallia, jotta saadaan vähän muuten hiipumaan päin oleva gurling-harrastus taas elpymään.

Aamulehdessä politiikan tutkija jo toisessa polvessa Sami Borg on tarkastellut puolueuskollisuutta Pirkanmaalla ja tullut yllättävään tulokseen. Puolueuskollisimpia ovatkin PerusSuomalaiset 76 %. Eli aivan vastakkainen tutkimustulos kuin edelliset kannatusmittaukset, jossa päädyttiin juuri PerusSuomalaisten olevan kaikkein laimeimpia käymään vaaliuurnille. Tuloksia näytetäänkin saatavan aina kysymyksenasettelun mukaisesti. Totta kai PS:n edellisvaalien kannattajat ovat nykyisenkin kohonneen kannatuksen kantajoukkoa, miksi eivät olisi, kun nyt lopultakin päivä paistaa risukasaankin. Sanoihan eduskuntaryhmän puheenjohtaja, 24 vuotta kansanedustajana toiminut Raimo Vistbackakin tilanteen tuntuvan uudelta, kun on saanut tähän asti tottua virran käyneen puoluevaihdoksissa kokonaan toiseen suuntaan.

Niin jotta gurlinghalleja joka kylään ja Markku näyttämään mallia niin hyvä tulee!

Ei kommentteja: