maanantai 15. marraskuuta 2010

Kiitokset äänestäjille

Me kirkon virallista linjaa puolustavan listan ehdokkaat saimme vaalivoiton Kankaanpään seurakuntavaaleissa. 15 kirkkovaltuutettua, kokoomusperäinen lista sai 3 ja muita ainakin läpimenneiden osalta naispappeuden vastustajiksi käytännössä kirkkovaltuustossa ja neuvostossa osoittautuneita tuli 9.

Myös henkilökohtaisissa äänimäärissä saimme kolme kärkisijaa ja vielä viidennen paikan. Äänikuninkaaksi nousi erittäin hyvä ystäväni pastori Jari Koskela 215 äänellä, hävisin hänelle 18 ääntä eli äänimääräkseni tuli 197. Kolmannelle sijalle ylsi viime vaalien ääniharava Anja Vähäkoski 90 äänellä, kasvua oli edelliskerrasta 3 ääntä. Aika vakaata kannatusta Anjalla.
Viidenneksi korkeamman vaalituloksen sai Erkki Lilja 72 äänellä nostaen äänimääränsä edellisistä vaaleista 21.

Muut yksitoista listaltamme läpimenneet äänimäärineen ovat Jarmo Lehtilä 53, Kristiina Peltomaa 53, Virpi Vuorenmaa 37, Elina Kangas 34, Ulla Hietamäki 33, Pauli Lanne 33, Reino Lahti 32, Pasi Rajala 31, Reino Paananen 28, Sari Korvala 26 ja Eija Viita 26. Varamiehiksi jäivät Marja Ahokangas 25, Eijan serkku Harri Viitasalo 24, Olavi Varis 24, Jari Knuutila 20 ja Oili Lehtinen 20. Edellikerralla mukana olleita valtuustopaikkansa uusineita ovat Anja Vähäkosken lisäksi Erkki Lilja, Jarmo Lehtilä, Kristiina Peltomaa, Virpi Vuorenmaa ja Reino Lahti. Pauli Lanne oli varamiehenä, Olavi Varis oli ainoa, joka ei uusinut paikkaansa.

Vaaliaktiivisuus nousi edelliskerrasta 7,2% eli äänestysprosentiksi tuli nyt 27,1%. Hyvä tulos näin suuressa seurakunnassa, ääniä annettiin 2425 jossa nousua 601 ääntä, eli ennakkoäänissä ja varsinaisina vaalipäivinä suunta oli sama, ennakkoäänissä tuli lisäystä 340 ja varsinaisessa äänestyksessä siis 260 ääntä.
Vaalitulos oli siis myönteinen, mutta silti vielä moni juuri meidän tavallamme ajattelevista jäi saapumatta äänestämään. Tietysti myös seurakunnan esim. juuri naispappeutta osoittava syrjintä on saanut ihmisiä eroamaan kirkosta, joten he eivät voineet vaikuttaa.

Kaiken kaikkiaan saamme olla kiitollisia seurakuntalaistemme osoittamasta aktiivisuudesta. Pyrimme olemaan kannatuksemme arvoisia rakentaen avointa ja kaikki tasapuolisesti huomioivaa seurakuntaa yhteistyössä Vapahtajamme hengessä, rukoileehan Hän, että kaikki hänen seuraajansa olisivat yhtä.

Nöyrät 1261 kiitosta meille luottamuksensa antaneille kanssaveljillemme ja -sisarillemme.
.