torstai 4. marraskuuta 2010

Vakuutusmafia vallitsee Suomessa

Miten on mahdollista, että oikeudenmukaisuudestaan ja lainkuuliaisuudestaan tunnetuksi tullut kotimaamme Suomi onkin luopunut oikeusvaltion perusteista eläkeläisten kohtelussa. Vakuutuslääkärit saavat tehdä satojen miljoonien säästöjä vakuutuslaitoksille eläkkeelle oikeutettujen kustannuksella.

Tästä vakuutuslääkärien ja vakuutuslaitosten mafian kaltaisesta vallasta kerrottiin uusintana tulleessa TV2:n ohjelmassa Silminnäkijä. Tällä kerralla kerrottiin nimenomaan aivovammaisten nurinkurisesta kohtelusta, mutta sama nuiva suhtautuminen koskee kaikkia tapaturmaeläkkeen hakijoita. Tunnen hyvän ystäväni työpaikalla työkyvyttömäksi tulleen, joka on saanut tapella vakuutuslaitoksen kanssa vuositolkulla.

TV-ohjelmassa paljastettiin jälleen kerran työkyvyttömäksi joutuneen toivoton taistelu vakuutuslaitoksia vastaan, joka on yleisesti tiedostettu, mutta asialle eivät päättäjämme ole korviaan klouksauttaneet.

Paikallinen lääkäri tutkittuaan potilaan on todennut eläkkeelle pääsyn oikeutuksen. Vakuutuslaitos ja sen lääkärit toteavatkin potilasta näkemättä tämän olevankin täysin terveen. Eläkkettä epäävää päätöstään he perustelevat olevansa objektiivisempia kylmästi vain papereita tarkastavia kuin liian läheisessä kosketuksessa potilaaseen oleva eläkeoikeuden kirjoittanut hoitava lääkäri. Potilaan valitettua muutoksenhakulautakuntaan ja edelleen vakuutusoikeuteen on päätös edelleen kielteinen, koska asiaa käsittelevät edelleen samat vakuutuslääkärit, jotka toimivat suhteessa 10-1 vakuutusyhtiöiden hyväksi. Vain yksi valitus kymmenestä hyväksytään, jos sitäkään.

Ohjelmassa tuli selkeästi ilmi tämän olevan huutavan vääryyden. Sillä kun samat hakemukset riitautettiin, menivät ne kaikki ohjelmassa mainitun tuomari Vesa Laukkasen ajamina läpi.
Lääkärit puolustelevat itseää sanomalla tuomioistuimilla vain olevan eri linjan kuin heillä väittäen että oikeuksien käyttämillä lääkäreillä ei ole samaan asiantuntemusta kuin heillä vakuutuslääkäreillä. Eipä tietenkään, koska he ovat saaneet asemansa toimien nimenomaan vakuutuslaitosten laskuun näiden palkkaamina muka asiantuntijoina. Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat.

Sama kaiku on askelten myös Valviran eli entiseltä ja paljon enemmän toiminnasta kertovalla nimellään Terveydenhuollon hoitokeskuksen päätöksillä. Näillä puolueellisilla päätöksillä säästetään yksinkertaisesti satoja miljoonia euroja niin valtiokonttorin kuin vakuutusaitostenkin maksuja. Valvirakin tosin väittää tekevänsä vakuutusoikeuksien epääviin päätöksiin yhtyessään ratkaisunsa puolueettomasti lääketieteellisin perustein. Uskokoon ken tahtoo, mutta kyllä olis kirveellä töitä. Koska todella saadaan tapaturmaeläkkeiden käsittelyyn asiakkaille todellinen oikeusturva oikeusvaltio Suomessa? Tarvitaanko tässäkin PerusSuomalaisten rökälevoitto ja sitä kautta voimakas asioihin puuttuminen väliinputoajien aseman korjaamiseksi.

Ei kommentteja: