tiistai 23. marraskuuta 2010

Väriä vai pelleilyä

Kaupunginhallituksessa oli poikkeava voimasuhde ja esillä kaksi viime aikoina yleisemminkin kaupungissamme mieliä kuohuttanutta asiaakin, jotka tavallaan liittyivät toisiinsa.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan eron myöntämisestä ja uuden valinnasta kirjoittaessani totesi toivomuksena, että tämä surkuhupaiseksikin muuttunut juupas eipäs - leikki olisi päättynyt siihen. Mutta hallitukseen oli kaupunginjohtaja tuonut kuitenkin taas juupas-ehdotuksen eli asian palauttamisen takaisin valtuustolle. Oli saatu pyynnöstä mukamas uutta selvitystä kuntaliitosta, vaikka jo asiaa valtuustokäsittelyyn vietäessä kyllä hartiavoimin sitä tutkittiin. Kuntaliitosta oli nyt kaupunginjohtajan pyynnöstä vastattu tyypilliseen lakimiehen tapaan, että saattahan se olla niinkin, mutta saattaahan se olla toisinkin eli lakimiehen käsityksen mukaan asiassa oli menetelty lain vastaisesti. Ei kuitenkaan tuotu esiin mitää lain ehdotonta tulkintaa.

Meillä valtuutossahan käsiteltiin puheenjohtajan eroanomus ja saatettiin tiedoksi myös hänen ilmoituksensa eroamisensa peruuttamisesta. Yksimielisesti myönsimme eron ja valitsimme uuden puheenjohtajan. Nyt mukamas olisi asia ollut palautettava uudelleen valtuustoon, miksikä se siellä olisi muuttunut. Näin äänestimme äänin 5-2 yksi tyhjä, ettei kaupunginjohtajan ehdotus antanut mitään aihetta palauttaa asiaa valtuustoon. Näin siis uusi valittu puheenjohtaja keskustan kansanedustajaehdokkaaksikin jo nimetty Jorma Lepistö pitää edelleen uuden Kankaanpään ykköspaikkansa. Jos jollakin on kanttia tutkituttaa päätöstä hallinto-oikeudessa, niin sittenpähän saadaan lain tulkinta sieltä ja käsittely voipi jatkua korkeimmassa hallinto-oikeudessa, joka sitten antaisi lopullisen ennakkopäätöksensä. Tällaista asiaa ei ennen ole oikeusvaltiossamme nähty.

Toinen asia, jonka kaupungin johto pyysi pöydälle, oli Pauli Lanteen tekemä oikaisuvaatimus tehdystä päätöksestä äänin 4-4 puheenjohtajan äänen ratkaistessa puunjalostustehtaan Kankaanpäähän tulonsa ehdoksi laittamasta 64 000 euron myöntämisestä Alpo Kulmalan hallien pihamaan päällystämiseen yms. Meille ilmoitettiin asian olevan ilmassa eli hanketta puuhaamassa olevat Auran veljekset ovat luopumassa yrityksestä. Ei se ainakaan olisi ollut kuten meille uskoteltiin mitään uutta innovaatiota markkinoille tuottava kuumakäsiteltyä puuta valmistavana tehtaana, rautakaupasta saa jo nyt vastaavaa puuta jokainen siitä kiinnostunut.
Näin annoimme asian jäädä pöydälle, vaikka äänestyksessä olisimme saaneet enemmistön Lanteen oikaisuvaatimuksen taa. On uskottava meille annettua informaatioita, vai oliko se sittenkin vaan tarkoituksellista disinformaatiota. Aika senkin näyttää. Ja johtopäätöksiäkin osaamme kyllä tehdä.

Ei kommentteja: