tiistai 28. joulukuuta 2010

Suomessa kukoistaa brezneviläisyys

Syystäkin Timo Soini on korottanut äänensä. Televisio aikoo härkäpäisesti pitää kiinni vaaliohjelmistossaan kolmen puoluejohtajan keskusteluista, vaikka tällä hetkellä kukaan ei tiedä, mitkä ovat ne kolme suurinta puoluetta. Joku on perustellut tätä käytäntöä sillä, että näinhän on aina ennenkin tehty. Asia ei tule sillä yhtään oikeudenmukaisemmaksi, että tätä väärämielistä käytäntöä on ennenkin ylläpidetty. Mikä keskustelu syntyy kokoomuksen, keskustan ja demarien puheenjohtajien välillä, kun kansa käärmeissään odottaisi Timonkin saavan sanoa sanansa ja heittävän osuvat slouganinsa aina väliin. Tietysti kaikkein demokraattisinta olisi pelkästään kahdeksan eduskuntapuolueen puheenjohtajien väliset keskustelut ilman mitään syrjiviä erikoiskokoonpanoja.

Syystä kyselläänkin, mikä mies on kolmen puoluejohtajan välisistä keskusteluista ilmoittanut Jyrki Richt. Onhan hän on jo mokannut kirkosta eroamiseen yllyttäneen homokeskustelun ja viimeksi suhteettomasti pakkoruotsin puolustajille tilaan antaneen pakkoruotsi-keskustelun vetäjänä. Kun tämän viimeisen vaalikeskustelun julkistaminen on aiheuttanut esim. Uuden Suomen palstoilla voimakkaan arvosteluryöpyn, lähes sata kommenttia, on Richt jalomielisesti kertonut tulevan harkintaan, josko Timo Soinikin pääsisi mukan näiden kolmen armoitetun joukkoon. Pelkääkö hän sittenkin jo housujensa tutisevat, tuleehan uuteen radion hallintoneuvostoon tällä menolla myös PerusSuomalaisten edustajia. Ja moni on ehtinyt vaatiakin hänen päätänsä vadille eli toivottanut lähtöpasseja yleisradiosta.

Suomen kaltaisessa sivistysvaltiossa ja avoimessa demokratiassa olisikin uskonut entisajan manipuloinnin ja pysähtyneisyyden ajan olevan taaksejäänyttä elämää, jota korkeintaa harjoitetaan joissakin entisen itä-blokin maissa Venättänmaalla. Varsinkin kun kansa voimakkaasti on noussut vaatimaan itselleen päätösvaltaa puoluevalinnastaan eikä tyydy enää ennaltaohjailuun ja vanhojen puolueiden komentoon. Tästä todella antavat hyvää esimakua galluptulokset, joista viimeistä vielä ennen vuoden vaihdetta tulevaa Ylen Taloustutkimuksella teettämää odotetaan. Ennakkotietojen mukaan PerusÄssien kiito on edelleen jatkumassa, siksikin on turhuuden turhuus ja ajastaan jälkeenjääneisyyttä takertua TV-keskusteluissa vain kolmeen ehkä kaikkienkin osalta alamäessä olevan puolueen vaalikeskusteluihin.

Ei kommentteja: