torstai 9. joulukuuta 2010

Eduskuntamatkalle lähdetään

Matkanjärjestäjän vaikeudet ovat tuttuja ennestäänkin. Aina vaan on samat ongelmat matkalle lähtijöiden kanssa. Toiset peruuttavat, uusia tulee lisää. Joukko elää koko ajan. Näin tälläkin kerralla, kun järjestän lähtijöille maksuttoman tutustumismatkan eduskuntaan. Edellisten eduskuntavaalienkin alla olin toimeenpanemassa kaksi suosittua matkaa eduskuntaan. Nyt on tarkoitus laittaa paremmaksi ja tehdä ainakin kolme matkaa, jos lähtijöitä riittää, miksei useampaakin. Ongelma on vain saada lupa eduskunnasta. Onneksi vaaleihin on vielä aikaa.

Neljässä vuodessa on paljon muuttunut myös eduskunnan käytännöissä. Nyt tarvitsee etukäteen neuvotella eduskunnan oppaiden kanssa retken ajankohdasta. Vain määrättyinä päivinä ja aikoina tutustuminen onnistuu niin, että eduskunta on myös koolla eli pääsemme täysistuntoakin seuraamaan. Ryhmän koko on myös tarkoin määrätty. Yhteen ryhmään otetaan vain 25 jäsentä, ryhmiä saa kyllä olla samalla kertaa myös kaksi, kaksi ryhmää meillä onkin käytössä perjantain 10.12. täysistuntoon mennessämme.

Pitää olla myös isäntänä eli kutsujana kansanedustaja, meillä tässä roolissa on PerusSuomalaisten eduskuntaryhmä. 24 vuoden kansanedustaja Raimo Vistbacka on luvannut kerto eduskuntakuulumisia. Olemme myös saaneet tietoon Timo Soinin olevan perjantaina eduskunnassa ja hänkin tulee tervehtimään ryhmäämme mikäli ehtii. Toivotaan.

Uusiin tiukennetuihin sääntöihin kuuluu myös nimilistan lähettäminen etukäteen. Eduskuntatalon pitkään jatkuvan remontin vuoksi ei nyt ole mahdollisuutta saada ryhmälle järjestymään ruokailua talossa ilman monimutkaista lupamenettelyä eduskunnan hallinnolta. Talo on toiminnoiltaan pyhitetty pääasiassa edustajille, heidän avustajilleen ja virkamiehille sekä tietysti myös tiedotusvälineiden edustajille. Vierailijat tuntuvat olevan pikemminkin pakollinen haittatekijä kuin tervetulleita äänestäjien edustajia. Omaan eduskuntaryhmäämme olemme kyllä enemmänkin kuin vain välinpitämättömästi tervetulleita. Odotamme mielenkiintoista matkaa.

Ei kommentteja: