tiistai 21. joulukuuta 2010

Joulu joulu lähestyy

Joulu, joulu verraton, juhla armas lapsien sekä myös lapsenmielisten lähenee kovalla tohinalla. Sen näkee kaikkialla, Kankaanpäässäkin on kaduillakin autoliikennettä vähän ruuhkaksikin asti joka risteyksessä. Kauppojen pysäköintipaikat ovat täynnä autoja ja sisällä kassajonot pitkiä.

Joulukortit on kirjoitettu ja niitä on myös päivä päivätä saapunut, kauniita tervehdyksiä, yksi jopa keväiseltä Unkarinmaan matkalta Budabestista. Eduskunnastakin on tullut kaksi korttia PerusSuomalaisten eduskuntaryhmältä, mutta ihme ja kumma kyllä jo toisena vuotena peräkkäin myös Veijo Puhjolta. Mitenkähän olen päässyt hänen postituslistalleen.

Perinteisiä joulukukkia, punaisia joulutähtiä on jaettu Veteraaneille yli 90-vuotiaille ja laitoksissa oleville lähes neljäkymmentä Terveyskeskuksen, Lohikon vanhainkodin, Koivurinteen palvelukodin ja Helinäkodin asukkaille. Aika moinen kierteleminen. Viimeinen kukka lähti pojan viemänä Ikaalisten Jyllinkotiin. Oli melkoinen homma saada vintissä oleva Erkki avaamaan oven. Tarvi lopulta siirtää onneksi nähtävillä olevat metallitikapuut ja kiivetä koputtamaan ikkunaan, vasta sitten hän havaitsi tulijat, vaikka auton valojakin ja äänimerkkiä käytettiin ja kopisteltiin, soitettiin ovikelloa ja soitettiin myös lankapuhelimeen. Kostit on monet sano akka kun kissalla pöytää pyyhki.

Kun on kokonainen ehjä viikko ennen jouluaattoa, on kaikki muistamiset saanut hyvissä ajoin aikaiseksi, ei jää enää aatoksi niitä tehtäviä. Ennätyskovat pakkaset yli 20 asteen tietämissä myös asettaa oman rajoituksensa. Kuusi olisi vielä haettava, ostoksia ei juurikaan tarvi tehdä, vaimo huolehtii niistä kuten monista muistakin joulun valmisteluista.

Mulla ylimääräisinä asioina on Karhoismajan vesireittien arpajaispalkintojen jakaminen, oman taskukalenterin jako Perussuomalainen lehden ja KankU:n joululehden kanssa joka savuun Jämijärvellä, kalenteri jaettiin Kankaanpäässä KankU:n lehden ja Kello- ja kulta Jukka Rajalan mainoksen kanssa. Muihin Pohjois-Satakunnan kuntiin pitää kalenteri laittaa jakoon postin välityksellä.

Näin se joulu lähestyy itsekullekin säädylle, vastaankaan ei voi laittaa. Hyvä on, että joulu on kerran vuodessa ja miksei niinkin, että vain kerran vuodessa, vaikka voittopuolisesti kaikki siihen liittyvää onkin perin hyvää, mutta tuo se sitten myös kiirettä ja vilskettäkin, vaikka joulu onkin rauhan juhla.

Ei kommentteja: