torstai 2. joulukuuta 2010

Tiivis tunnelma piirikokouksessa

Ennätysmäärä väkeä istui PerusSuomalaisten Satakunnan piirikokouksessa Kankaanpään valtuustosalissa herpaantumatta aina lähelle kello 22, johon mennessä talo on tyhjennettävä hälytyslaitteiden mennessä päälle. Asioita riitti, henkilövalintoja oli, tungosta valituille paikoille myös, mutta yhden neuvottelutauon avulla selvittiin ilman äänestyksiä yksimielisiin päätöksiin.Piiritoimikunnan eli paremminkin uusien hyväksyttyjen sääntöjen mukaan piirihallituksen valinta oli tietysti mielenkiintoinen, Rauman Seppo Toriseva jatkaa yksimielisesti puheenjohtajana, samoin Anita Koivu niin´ikään Raumalta piirisihteerinä, vaikei sihteerin valinta kokousasia ollutkaan. 15 varsinaista ja 15 varajäsentä saatiin myös kokoon. Porista tuli neljä, Raumalta puheenjohtaja mukaanlukien ja Kankaanpäästä kaksi, muualta siis kahdeksalta paikkakunnalta yksi.


Kansanedustajaehdokkaita oli aiemmin nimetty jo yhdeksän, nyt lisättiin neljä ehdokasta ja viimeinen 14. paikka on sekin tiedossa, mutta julkistaminen tapahtuu 13.12, joka ei ole perjantai vaan maanantai. Nyt jo aikaisempien kahden naisehdokkaan lisäksi saatiin toiset kaksi naista, molemmat porilaisia, erityisopettaja Laura Huhtasaari ja perushoitaja Irma Anttila. Kaksi muutakin nimettyä olivat Porin kaupungista, jossa on ylivoimainen äänestäjienkin enemmistö.

Ehdokkaittemme keski-ikä on 45 vuotta. Kolme nuorinta ovat tasaisesti 30-, 31- ja 32-vuotiaita, kaksi heistä naisia. Ja se 14. paikallekin tuleva on nainen, joten todella hyvin pyyhkiin, kun verrataan neljän vuoden takaiseen ehdokaslistaamme, josta naisehdokkaat puuttuivat tyystiin.

Tästä on todella hyvä jatkaa neljän ja puolen kuukauden päästä oleviin eduskuntavaaleihin. Työtä jalkautumalla äänestäjien pariin on tehtävä vaivoja säästämättä ja kerrottava tuomastamme ryvettymättömästä muutosmahdollisuudesta suomalaiskansalliselta pohjalta rakkaan isänmaamme politiikkaan.

Ei kommentteja: