maanantai 3. tammikuuta 2011

Eteenpäin mennään kaikesta huolimatta

Aamun vesijuoksut alkoi uimahallissa tältä vuodelta. Päälle Aimo Viitasen käsittelyyn kahdeksi tunniksi. Siinä alkua päivälle, viikolle ja vuodelle.

Porissa Terttu Nordmanin puheilla taas huoltajuuteen kykenemättömän äidin kolmen lapsen asialla. Päivä päivältä lapset voivat huonommin, mistä löytyy apu lasten hädänalaiseen tilaan.

Satakunnan Kansassa aukeaa seitsemää viikkoa ennen vaaleja blogipalsta, jonne mukaa täysin rinnoin. Mainostilaakin takasivulta varattiin, nyt vain mainoksia laatimaan. Poikkesinkin Pomarkussa tunnetun mainosmestarin puheilla, saas nähdä mitä vanhalta konkarilta lohkeaa.

Kuntaliitosselvitys etenee kuin juna vääjäämättömästi kohti päämäärää: yksi, yhteinen kunta.
Vähän niin kuin lainatakseni nuorten hengellistä veisua: Una sankta, yksi, pyhä, yhteinen. Selvitystyö on vauhdissa, kuntajohtajat neuvottelevat ja tänään Parkanoon olimme isäntien kanssa kokoontuneet jämijärveläiset ja kankoonpääläiset ohjausrymän jäsenet eli puheenjohtajistot. Ei pitäisi olla ylikäymättömiä asioita, erikoissairaanhoidostakin on monia mahdollisuuksia eikä maakuntarajakaan ole muuta kuin vain ihmisten piirtämä rajaviiva.

Sähköpostissa kyseltiin vv. 1848-1933 eläneestä rukoilevaisjohtajasta Severiina Santasalosta. Rukoilevaishistorioissa hänestä löytyy muutama sivua tietoja, hautakiven tiedän Kankaanpään hautausmaalta. Hän on kuollut samana vuonna kun seurakunta pystytti rukoilevaissaarnaaja Matti Pukanhaavalle muistopatsaan hänen kuolemansa 100-vuotispäivänä. Niin jotta Kankaanpäästä löytyy vanhoja kunniakkaita perinteitä vanhimman herätysliikkeemme rukoilevaisuuden piiristä. Osaammeko antaa historialliselle taustallemme sille kuuluvan arvon. Kuntaliittoakin ajatellen olemme aiemmin kuuluneet Ikaalisten suurseurakuntaan, niin ettei mitään uutta auringon alla. Ympäri käydään ja yhteen tullaan.

Ei kommentteja: