keskiviikko 5. tammikuuta 2011

PerusSuomalaisten uutisryöppy jatkuu

Ei savua ilman tulta. Ei siis PerusSuomalaisistakaan puhuta jatkuvasti ilman syyttä. Viimeisiä uutisaiheita ovat olleet kahden ehdokkaaksi pyrkineen jääminen rannalle, eduskuntaryhmän puheenjohtajan joutuminen sairaalaan ja puolueen piirien puheenjohtajien vaalinäkemykset. PerusSuomalaiset ja meidän kova nousu kiinnostavat siis laajasti. Ja mikäs siinä, siitä puhutaan, mitä rakastetaan tai päinvastaisesti pelätään.

Ehdokastarjonta varsinkin suurimmissa vaalipiireissä Uudellamaalla ja Helsingissä on ollut kovaa, jopa kolminkertaista. Ja onhan se ymmärrettävään, kovassa imussa ja tunnetuimpien ehdokkaiden vanavedessä voi päästä pienemmälläkin äänimäärällä kansanedustajaksi.

Ilman ehdokkuutta jääneet tunnettu laulaja Frederik alias Ilkka Sysimetsä ja itsensä vaihtoehtofilosofiksi tituleeraava Jukka Hankamäki ovat nostaneet kohtalostaan kovan metelin. Mahdottomalle ei kuitenkaan mitään voi, kun ehdokaspaikkoja on vain rajatusti ja nyt rupeaa olemaan jo myöhäistä, sillä lähes kaikki paikat on täytetty ja viimeiset ehdokkaat nimetään täyttämään vain ehdokasasettelun aukkoja. Helsingin piirin puheenjohtajakin totesi, että enää nimetään nuoria ehdokkaita, muiden kiintiöt ovat täynnä. Frederikin onkin turha puhua jäsenkirjansakin polttamisesta, koska oikein tarkastuksen jälkeen on havaittu, ettei hän ole koskaan maksanut jäsenmaksua, vaikka viime kerralla ehdokkaana saikin yli tuhat ääntä. Jukka Hankamäki puolestaan on nostanut älymölyä mukamas syrjäytymisensä johtuvan homoudesta.
Ja välitin minäkin yhteyttä ottaneen rakennusneuvoksen halukkuuden ehdokkaaksi pääkaupunkiseudulle: ei hänkään mahtunut listoille.

24 vuotta yhtäjaksoisesti eduskunnassa ansiokkaasti toiminut Raimo Vistbacka, eduskuntaryhmän puheenjohtaja, entinen ministeri ja myös in spes tulevakin ministeri, puolestaan on joutunut sairaalaan sydänvaivojen vuoksi. Kovan koulun hän on käynytkin, ei ihme vaikka jotain remppaakin ilmenisi. Mutta onneksi ei ilmeisesti ole kyseessä mitään vakavampaa. Mies vaan pystyyn ja tositoimiin, vaikka nyt ensi kerran luopuukin ehdokkuudesta, tehtävää silti riittää.

PerusSuomalaisten kuudentoista piirin puheenjohtajat ovat jos ketkä kansan syvien rivien tuntijoita itsekin todellisina kansanmiehinä, yksi ainoa heidän joukossaan toistaiseksi on vasta nainen. He jos ketkä tuntevat kansalaisten mielipiteitä ja mikä henki kentällä vallitsee. Siihen he perustavat myös näkemyksensä galluplukemia suuremmasta puolueen tulevasta kannatuksesta
eduskuntavaaleissa. Ja kyllä itsekin täytyy myöntää, etten koskaan ole kokenut kaikkialla niin myönteistä suhtautumista, tuntuu että kaikki ovat PerusSuomalaisia tai ainakin hyvin lähellä!

Ei kommentteja: