lauantai 29. tammikuuta 2011

Taas uusi gallup

Timolta pukkaa vastauksia kirjoitin edelliskerralla. Se pitää kutinsa tänäänkin, kun hän julkisti PerusSuomalaisten uuden ilmastopolitiikan, jossa siirrytään päästökaupoista vain itse aiheutettujen ominaispäästöjen ratkaisemiseen. Tästä maamme teollisuutta, työllisyyttä ja koko maan asuttuna pitämistä helpottavasta ratkaisusta kerron seuraavalla kerralla. Uutista tulee niin tuutin täydeltä, että täytyisi kommentoida myös ikiliikkujana pidetyn Ike Ilkka Kanervan 50.000 edestä saamien lahjusten aiheuttamaa syytettä.

Mutta nyt on kyllä kirjoitettava päivän gallup-lukemasta 16,6 %. Asiantuntijat suuressa viisaudessaan ovat todenneet PerusSuomalaisten nousukiidon katkeavan viimeistään vuoden vaihtuessa, nyt kuitenkin on menty jo tammikuu, ja laukka senkus jatkuu vaan.

Ylen uutisten taloustutkimuksella tekemä mittaus on joulukuun lukemia lukuunottamatta ollut aina Helsingin Sanomien gallupia korkeampi PS:n kannatuksen suhteen. Nyt se taas palasi oikealle tolalleen, Hesarihan sai 16,2% ja nyt siis Yle 16,6%. Joulukuussa ainoan kerran siis Hesari pomppasi paremmaksi 15,4%, kun Hesari sai niukasti vähemmän 15,3%.

Timo Soinikin on yrittänyt toppuutella ja pitää porukan jalkoja maassa. Mutta mikään ei näytä auttavan. On jo ikään kuin olisi menossa oikeanlainen hurmosliike. Tämänkin gallup-uutisen kommenteissa on valtaenemmistö hyvin myönteisiä ja jopa edelleen jatkuvaa kannatusnousua lupaavia. Vain vähän on vähätteleviä ja muita puolueita kannattavia.

Kuvaavaa on kärkipaikan edelleen pitävän kokoomuksen tilanne, sen kannatus on laskenut vuodessa 2,8% ja on vaalikauden aikainen alin mittaus 20,4%. Kokoomuksen kannatuksen suuruutta onkin kauan ihmetelty. Saman viimeisen vuoden aikana on PerusSuomalaisten kasvu ollut 10,2%. PS oli jo Hesarin gallupissa 2% päässä demareista ja keskustasta, sama rako on edelleen tässä uusimmassa kannatustutkimuksessa. Kuukauden takaisesta on eniten 0,9% laskenut vasemmistoliitto, joten ei ole ihmeteltävissä Arhinmäen arhintelu suurimmalle nousijalle. Mutta näyttää se vaan olevan niin, että puhutaan PerusSuomalaista hyvää tai pahaa, aina se kasvattaa kannatusta, eikä kuitenkaan puhumattakaan voida olla.

Ei kommentteja: