tiistai 18. tammikuuta 2011

Vaali-innostus nousee sittenkin

Jatkuvasti on ennustettu eduskuntavaalien äänestysvilkkauden laskevan edelliskertaisestakin 67,9 prosentista. Viimeinen Iltalehden teettämä tutkimut kertoo kuitenkin äänestyshalukkuuden vihdoinkin olevan lisääntymässä.Edessä olevissa huhtikuun vaaleissa tämä Taloustutkimuksen mukaan olisikin jo 72%. Ja on uskottava sen edelleen kasvavan vaalien lähestyessä ja keskustelun vilkastuessa, vaikka ei voi moittia nykyistäkään mielenkiintoa.

Keskustelua käydään paljon juuri netissä. Kannanotot esim. Timo Soinin viimeiseen maanantain TV:haastatteluun TV3 aamutelevisiossa nousivat yli 300. Samoin monet häntä sivuavat uutiset kuten viimeksi Liisa Jaakonsaaren lausuma median suhtautumista Timoon kuin pieneen vauvaan ovat myös keränneet eri tiedotusvälineissä satamäärin kannanottoja.

Juuri tänään Satakunnan Kansan nettisivujen ykkösuutiseksi nousi Juha Ståhlen hevosmiesten tietotoimistosta äkkäämä mukamastieto Kauko Juhantalon siirtymisestä meille PerusSuomalaisiin. SK:ssa tieto sai 75 kommenttia ja Kankaanpään Seudunkin tehtyä asiasta jutun, tuli Seudun nettisivulle 22 kannanottoa, joka Seutu-lehdelle on hyvä saavutus. Seudun uutisoinnissa on haastateltu minuakin jakerron uutisen olevan täysin tuulesta temmatun, vaikka jutun yhteyteen otettu Kaken ja Timon yhteinen Pesämäen EU-vaalikeskustelussa otettu kuva voisikin antaa ymmärtää toistakin. Mutta Juha Ståhle osaa repäistä. Muistammehan miten hän lohkaisi ministeri Suvi Lindeninkin Satakunta-vierailusta valtakunnan uutiseksi nousseen lausunnon, miten eduskunnassa pelätään PerusSuomalaisten valtavaa nousua ja miten Soinin tulo presidentiksi olisi kauhistuksien kauhistus.

PerusSuomalaisten nousukiito on omalta osaltaan nostattanut myös keskustelua ja siten lisännyt mielenkiintoa eduskuntavaaleihin. Niinpä Iltalehden mukaan uuden nettisukupolven eli alle 24 vuotiaiden kiinnostus vaaleihin on nousemassa, samoin yrittäjien. Eikä povattu PerusSuomalaisten kannattajien laiska vaaliuurnillakaan käyminen pidä tutkimuksen mukaan sittenkään (onneksi) kutiansa, koska myös meidän kannattajiemme äänestysvarmuus on kasvamaan päin. Aiemmin jopa nukkuvien joukossa oleville on vahvistunut ymmärrys muutoksen mahdollisuudesta juuri äänestämisen avulla.

Ei kommentteja: