keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Antoisa eduskuntaretki

Viisikymmentä henkeä ja kuljettaja oli meitä mukana kun joulukuun 10. päivän jälkeisen reissun jälkeen saimme tehdä toisen matkan eduskuntaan näkemään toimintaa siellä Arkadianmäen kettutarhassa. Tietenkin matkalaiset olivat eri henkilöitä kuin edelliskerralla.

Näin on todella marjat, sillä siksi hämmästyneitä meidänkin porukka oli siitä kansanedustajien käyttäytymisestä, mitä näkivät täysi-istunnossa. Siellä mentiin ja tultiin kuin hollituvassa, keskusteltiin toistensa kanssa, kukaan ei kuunnellut puheenvuoron käyttäjiä jopa niin, että puhemies tällä kertaa Kääriäinen joutui vaatimaan edustajia rauhoittumaan ja kuuntelemaan puheita. Istunnon aluksi poissa oli 49 edustajaa, jätevesilain muutoksesta äänestettiin aluksi, niiden jälkeen poissaolijoita oli enää 41, joten kaikki eivät ehtineet mukaan heti alun läsnäoloilmoitukseen. Olipa joku joukostamme näkevinään edustajan painaneen ensin omaa läsnäolonappiaan ja käyneen sitten tekemässä saman toisen poissaolevan puoluetoverinsa napille. Puolen tunnin jälkeen edustajia oli salissa vain kolmisenkymentä eli 15% eli alle PerusSuomalaisten kannatuslukemien.

Toisenlainen oli sen sijaan tahti, kun saimme olla PerusSuomalaisten kansanedustajien tapaamisessa. Meitä tervehtimässä ja kuulumisia kertomassa oli eduskuntaryhmästämme tasan puolet: eduskuntaryhmän juuri kuukauden sairaslomalta palannut puheenjohtaja Raimo Vistbacka Alajärveltä, Pirkko Ruohonen-Lerner Porvoosta, Pentti Oinonen Kuopiosta. Tunnin palaverissa käytiin läpi ajankohtaisia asioita ja pienen ryhmän edustajien työtaakkaa, vuorokausi ei tahdo riittää kaikkeen, mitä tarvitsisi tehdä ja mihin täytyisi tutustua. Pirkko esim. kertoi lakivaliokunnan jäsenenä valiokunnassa olevan kolmekin laajaa lakiesitystä, joissa mietinnöissä saattaa olla lähes tuhat sivua ja lisäksi lukemattomia asiantuntijoiden lausuntoja. Mutta kaikesta huolimatta työ on erittäin antoisaa, ei koskaan ole kahta samanlaista päivää ja saa olla ihmisten asialla heikoimman asemaa auttamassa.

Näin me viisikymmentä retkeläistä saimme erinomaisen kuvan PerusSuomalaisten edustajien eduskuntatyöskentelystä ja tulimme vakuuttuneiksi siitä, että ryhmään on saatava ja todella myös saadaan lisää voimaa ajamaan meidän tavallisten ja nimenomaan ja ensisijaisesti suomalaisten ihmisten asioita elämämme kaikinpuoliseksi helpottamiseksi.

Aamu seitsemältä oli lähtö, jo sitä ennen joutuivat lähtemään mukaan tulleet jämijärveläiset ja karvialaiset. Paluu Kankaanpäähän oli ilta yhdeksän maissa, jonka jälkeen sitten taas naapurikuntalaisilla oli jäljellä vielä kotimatkaa. Niin jotta täyden päivän teimme, kiitos myös hyvälle kuskillemme Taistolle.

Ei kommentteja: