keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Tuemme täysin rinnoin veteraanejamme

Kunniakansalaisemme sotiemme veteraanit ovat jo todella iäkäitä keski-iältään 88-vuotiaita. Niinpä heidän noin 45 000 veteraanin asioiden hoitamisella olisi kiire ja ensi vaalikaudella on viimeiset hetket toteuttaa veteraaniliittojen oikeutetut vaatimukset, jotka eivät kansantaloudellisesti ole merkittäviä, mutta osoittaisivat yhteiskunnan aitoa arvostusta suostua lopultakin näihin veteraanien ehtoopäivien kohentamiseen ennen kutsua viimeiseen iltahuutoon.

Näin veteraaneille on järjestettävä vuosittainen kuntoutus- ja palvelutarpeen arviointi ja ryhdyttävä tutkimuksen edellyttämiin toimenpiteisiin. Edelleen kotona selviämisen helpottamiseksi on hoidettava tarpeen mukaisesti ateriapalvelu, pyykki- ja siivouspalvelu, kuljetus- ja asiointipalvelu sekä turvapuhelin. Veteraanilisä on nostettava kaikille 200 euroon.
Laitoshoitoon pääsy vuosittain ja lisäksi myös terveydellisin perustein. Kaikki tämä voitaisiin maksaa, kun nykyisiä veteraanimäärärahoja ei alennettaisi, jota tehdään veteraanien lukumäärän vähenemisestä johtuen.

Juuri ilmestyneessä Sotaveteraanilehdessä ja sitten myös Rintamaveteraanilehdessä on vaaliliitteessä puolueiden ilmoituksia. Merkille pantavaa on tässäkin PerusSuomalaisten vahva esiintyminen yhdessä kokoomuksen ja keskustan kanssa, kaikilla on ilmoituksia kolme sivua.
Kd on päässyt kahteen sivuun, demareilla on vain yksi sivu kuten kaksikielisellä rkp:lläkin.
Kun kaikilta puolueilta on puheenjohtajan kirjoitus, ovat vasemmistoliitto ja vihreät tyytyneet pelkästään tähän, vihreillä on lisäksi yhden ehdokkaan ilmoitus. Kokoomuksella ja keskustalla on molemmilla 30 ehdokasilmoitusta, PerusSuomalaisilla 26, joista yksi on Etelä-Pohjanmaan piirin puolen sivun yhteismainos, kd:llä ilmoittajia löytyy 18 ja demareilla 9. Rkp raharikkaana säätiöitä omistavana on ainoana laittanut puoluevaroilla puolen sivun puoluemainoksen rikkaamman Suomen puolesta.

Tämäkin veteraanijärjestöjen lehdissä esiintyminen näyttää PerusSuomalaisten voiman olla haastamassa täysin rinnoin muut puolueet vähäisistä rahavaroistamme riippumatta. Ja tämä on ennen kaikke osoitus isänmaallisuudestamme ja veteraanien nauttimasta suuresta arvostuksestamme. Varmasti hallitukseen joutuessamme tulemme pitämään kiinni näistä oikeutetuista veteraaniliittojen vaatimuksista.

Ei kommentteja: