torstai 3. helmikuuta 2011

Matkailu avartaa, niin eduskuntamatkakin avaa silmiä

Toripäivillä rankan eduskuntaan tutustumismatkan jälkeen näkyi kyllä monta matkalaista, jotka olivat selvinneet matkan rasituksista ja olivat todella tyytyväisiä reissuumme. Monet matkasta kuulleet kyselivät, että olinko katsomassa jo tuolin paikkaa. Heille oli helppo vastata paikkoja olevan ainakin vapaana yllin kyllin. Istunnosta oli kirjaimellisestikin poissa nelisenkymmentä kansanedustajaa ja pitempään istunnossa viihtyi vain muutama kymmenen, hekin ilmeisesti odottaen omaa puheenvuoroansa. Nythän vaalien lähestyessä täytyy näyttää aktiivisuutta kaikin tavoin valitsijoiden silmissä, vaikkapa vain puheenvuoroja käyttämällä.

Matkamme osui sikälikin hyvään saumaan, kun TV1 toimittaja soitti tekevänsä vaalipiirikohtaista ohjelmaa Satakunnan vaalinäkymistä ja halusi alkuviikosta tulla haastattelemaan meikämannea. Kerroin olevani 50 hengen porukan kassa parast´aikaa Hesassa ja menossa tutustumaan eduskuntaan. Hänpä äkkäsi tästä tulevan hyvää materiaalia. Niinpä kuvaaja tuli onnikkaamme kuvaten kiertoajelua ja selostustani näkymistä.

Eduskunnan ulkorapuilla tehtiin sitten haastatteluni syystä siitä, että toimittajan tiedustellessa eduskunnan tiedottajilta mahdollisuutta tehdä kansanedustajaehdokkaan haastattelu talon sisällä, hän sai kielteisen vastauksen. Ulkorappuja ei sentään haastattelupaikkana evätty.

Porukkaamme kuvattiin sitten vielä mennessämme sisään eduskuntataloon ja vielä ollessamme taloon tutustumisen jälkeen yleisölehterillä täysi-istuntoa seuraamassa.

Saas nähdä, mitä tuutista lopulta tulee ulos, aineistoa kyllä olisi melkoisesti. Mutta kun jutussa kerrotaan koko vaalipiirin näkymistä kaikkienkin puolueiden osalta, ei se meidän PerusSuomalaisten osuus voi olla kovin kaksinen, vaikka näin yllättäen etulyöntiaseman saimmekin.

Satakunnan vaalipiirin kannatusnäkymätarkkailu tulee siis TV1 kanavalta sunnuntaiuutisissa 13.2. ja seuraavana päivänä maanataina varmaan pitempänä versiona kello 21 A-studiossa.

Ei kommentteja: