lauantai 26. helmikuuta 2011

PS:n vaaliohjelma

Kai PerusSuomalaisten vaaliohjelmastakin pitää kirjoittaa, vaikka vastustajat ovat huutaneet kurkku suorana, ettei meillä ole mitään ohjelmaa, ja kun nyt sitten on 70-sivun ohjelma, on sekin pahasta ja ainakin siinä on vallan vääriä asioita, mukamas! Näin taas kannatus vaan kasvaa, kun mikään PerusSuomalaisten asioissa ei heidän mielestään ole hyvää, mutta ei voida kuitenkaan olla kantaakaan ottamatta.

Timo Soini on kiteyttänyt hyvin vaaliohjelman kolmeen pääkohtaan. Kaiken lähtökohtana on työllisyyden ja talouden kasvukehitys. Ydin on näin suomalainen työ ja toiseksi siinä samalla tuloerojen kasvun pysähdyttäminen. Kolmantena on sitten EU-politiikan suunnanmuutos. Suomen on valmistauduttava nykymuotoisen rahaliiton (EMU:n) ja koko EU:kin hajoamiseen.

Hallitukseenmenon kynnyskysymyksiä on tietysti moniakin, mutta keskeisimpänä on EU:n kuralla olevien maiden lainojen ja Kreikan uusien lainapäätösten tekeminen. Niitä emme voi olla hyväksymässä. Samoin vaikeaa on hyväksyä perustuslakimuutosta, johon on otettu maininta Suomen kuulumisesta EU:hun. Ja tuskin hyväksymme sitäkään, jos tämä nykyinen eduskunta lopultakin saa päätettyä vaalilakiuudistuksesta, joka 100 vuoden demokratiassa elämisemme jälkeen lopultakin toteuttaa demokratian siten, että todella jokainen ääni on samanarvoinen eli eduskuntapaikat jaetaan maassa annettujen äänien suhteessa, jos uusi hallitus ei aiokaan sitä vahvistaa lain voimaantulon edellyttämässä uudessa eduskunnassa.

Ei kommentteja: