sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Kankaanpään Seudun ehdokasesittelyssä

VAALIT 2011
Kankaanpään Seudun ehdokasesittelyn kysymykset ja vastaukseni ilmestyvät lehdessä maanantain lehdessä 7.3.

ASIAKYSYMYKSET:
1) Suomea vaivaa miljardiluokan kestävyysvaje Kerro kolme keinoa, millä valtion alijäämät hoidetaan? 1. Talouskasvun avulla nostamme kansantuloa ja verokertymiä. 2. Harmaan talouden juurittamisella verotuloja on saatavissa lisää miljardiluokkaa. 3. Poistetaan päällekkäisyyksiä ja muuta turhaa byrokratiaviidakkoa.


2) Mitä mieltä olet kuntaliitoksista?
Ei pakkoliitoksia, mutta vapaaehtoiselta pohjalta EU:n luomassa nykytilanteessa olemme pakotettuja vapaaehtoiselta pohjalta tekemään kuntien yhtymisiä.


3) Mitä mieltä olet vierastyöläisistä? Onko Suomen pakolaispolitiikka kunnossa?
Meillä on edelleen työttömiä laskutavasta riippuen 200.000-300.000 henkeä, vaikka jo vuosikymmeniä on puhuttu työvoimapulasta, jota ei siis ole. Työllistetään ensin oma työvoima, vasta sitten on vierastyövoiman vuoro. Pakolaispolitiikassa on paljon korjattavaa, jottei Suomi olisi liian houkutteleva ja jottei maahamme syntyisi samoja ongelmia mitä suuret maahanmuuttajamäärät ovat aiheuttaneet esim. Ruotsissa, Tanskassa ja Ranskassa. Todella hädänalaisten kiintiöpakolaisten vastaanottaminen on ok.


4) Eläkeikärajan kattoa halutaan nostaa parilla vuodella. Oma kantasi?
Nykyinen eläkeikä 63-68-vuotta on ihan hyvä. Työuria voidaan sen sijaan pidentää opiskeluaikoja lyhentämällä ja työssäolo-olosuhteita parantamalla.


5) Toteutuuko tasa-arvo käytännössä?
Valitettavasti ei vielä täydellisesti. Naisen euro on pienempi kuin miehen. Naista ei saa syrjiä missään ammatissa.


6) Mitkä ovat Pohjois-Satakunnan pahimmat ongelmat ja puutteet? Mitä tekisit niiden korjaamiseksi?
Väestökato ja vetovoiman puuttuminen. Siksi olemme tekemässä valtuustojemme yksimielisillä päätöksillä selvitystä Kankaanpään, Jämijärven ja Parkanon kuntien yhteenliittymisestä, joka voisi olla alkuna voimakkaan kuntakeskittymän aikaansaamiseksi suurten kaupunkikeskusten Pori, Tampere, Seinäjoki välimaastoon entisen Ikaalisten suurseurakunnan tapaisesti. Olemme täällä maakuntarajojen kirouksessa, mutta rajat eivät ole Jumalan tekemiä vaan ihmisten, joten niitä voidaan muuttaa ja alueita kehittää. Uuden hallituksen ohjelmaa tulee joka tapauksessa koko nykyisen epäyhtenäisen paikallishallinnon uudistaminen.


7) Onko verotus oikeudenmukaista? Onko pääomia tai omaisuutta tarpeen verottaa nykyistä enemmän?
Ei ole oikeudenmukaista, tuloero ovat kasvaneet liian suuriksi. Siksi vaaliohjelmassamme on pääomaveron korottaminen 30 prosenttiin ja progressio korotus, pienet osingot verovapaiksi. Suursäätiöt pääomaveron piiriin. Varallisuusvero palautettava. Koska arvonlisävero tasaverona kohtelee ankarimmin köyhiä, sitä ei tule korottaa. Palkkaveroja ei tässä tilanteessa ole mahdollista alentaa, sen sijaa suurimpien palkkojen progressiivisuutta voidaan nostaa.


8) Mielipiteesi maanpuolustuksesta. Yleinen vai palkka-armeija, entäpä Nato?
Koko kansan arvostama yleinen asevelvollisuus on säilytettävä. Armeijaa koskevaan säästötalkooseen voidaan osallistua sen verran, että vuosittaisesta 2% kasvusta luovutaan.
Varuskuntien lakkauttaminen pitää pysäyttää ruotsinkielisen Dragsvikin varuskunnan liittämiseen Upinniemeen. Niinisalon varuskunta on säilytettävä kehitettävien varuskuntien joukossa ja sinne on siirrettävä mahdollisesti muualta lakkautettavia toimintoja. Tämän aikaansaamiseksi olemme kiinnostuneita mahdollisesti hallitukseen päästessämme puolustusministerin salkusta. Ei Natolle!


9) Pitääkö EU-jäsenyydestä järjestää uusi kansanäänestys? Haikailetko markan perään?
Kansanäänestys on aina paikallaan, siinä demokratia tulee parhaiten esiin. Kansalta ei koskaan ole kysytty markasta luopumisesta, siksi euron nyt horjuessa Kreikan, Irlannin, Portugali jne. talouksien konkurssitilanteiden takia markan takaisinsaaminen olisi paikallaan, Ruotsissakin on oma kruunu.

10) Muuttuuko vaalien jälkeen mikään, jos muuttuu, niin mikä?
Saan olla mukana kolmatta kertaa puolueeni voimakkaassa nousutilanteessa. Mahdollisimman korkea äänestysvilkkaus on tae merkittävälle muutokselle: vaalirahoitussotkut vähenevät, EU:n perussopimuksen vastaiset EU-maiden auttamiset loppuvat, maahanmuuttopolitiikkaan tulee järkeä, pakkoruotsi poistuu, harmaatalous kuriin. Ainakin kaksi uutta kuntouttavaa hoitotyöntekijää saadaan mahdollisen valintani jälkeen alueelle. Toivoisi myös optiopalkkioiden ja 60-vuotiaiden johtajien eläkekaappausten kohtuullistuvan.


HENKILÖKYSYMYKSET:
Syntymäaika ja -paikka: 17.9. 1943 Kankaanpää
Siviilisääty: naimisissa
Koulutus/ammatti: teologian maisteri, hum.kand., rovasti, pappi on pappi kuolemaan asti, joten olen aina käytettävissä kirkollisiin toimituksiin.
Automerkki ja vuosimalli: Toyota Corolla 2001
Kissa vai koira: ei kumpaakaan nuoruuden allergioiden takia
Viini vai vesi: vesi
Suosikkiruoka: maratonjuoksijana voi ja saa syödä: täytekakku
Ihailen Paavo Ruotsalaista eli Ukko-Paavoa, koska hän oli ja on aitona kansanmiehenä ymmärtänyt ja elänyt kristillisen uskomme syvällisesti: elämme yksin armosta Kristuksen sisällisesti tuntien.
Mieliesiinä näytin kirjakauppiaan poikana kolmea kirjaa, jotka kertovat Veikko Vennamosta, Eino Poutiaisesta ja Timo Soinista.

Ei kommentteja: