keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Lyönnitkin kääntyvät voitoksi

Kaikella pyritään tekemään tyhjäksi PerusSuomalaisten kannatusta, mutta turhaan, kyllä kansa tietää.

Viimeksi on tutkittu ihmisten äänestysaktiivisuutta Uudellamaalla ja on päästy tulokseen, että PerusSuomalaisten ja vihreiden kannattajat lähtevän laiskimmin vaaliuurnille. Tulee mieleen, mitä sellaiset kannattajat voivat olla, jotka eivät edes äänestä Ja toisissa tutkimukissa kuitenkin on saatu selville, että Timo Soini - jota voi äänestää vain Uudellamaalla, jota yllättävää totuutta on kerrottu jokaisessa mahdollisessa tilanteessa - saa kuitenkin ennätysäänimäärän ja lyö Sauli Niinistön edelliskertaisen ennätyksen 60 000 ääntä.

Sama MTV on kuitenkin samanaikaisesti käynnistänyt äänestyksen suosituimmasta pääministeristä. Kun vastaajia oli kertynyt 26.500, olivat prosenttimäärät Soini 35,6%, Kivinniemi 24,3%, Katainen 21,8% ja Urpilainen 18,4%. Edelleen ainakin netissä kävijöiden enemmistö kannattaa PerusSuomalaisia, eikö senkin luulisi kertovan jotain myös aktiivisuudesta vaaliuurnillakin.

Uuden Suomen uutisissa on myös edelleen runsaasti uutisia PerusSuomalaisista. Uusin paljastus Ylen gallupeista-otsakkeen alla kerrotaan USA:sta peräisin olevasta bandwagon-efektistä, miten hyvän gallup-tuloksen julkistamisen jälkeen PS:n kannatus nousee muutamalla prosentilla, mutta kuukauden päästä julkaistavassa gallupissa se sitten tyyntyy vain pieneen nousuun edelliskertaisesta. Gallup-tulos on kuin kaupunkiin tulevaan sirkusta mainostava katuja pitkin liikkuvamusiikkikulkue. Tähän uutiseen on tullut 31 kommenttia.

Samoin nettilehdessä pohditaan monessakin uutisessa Timon avausta eläkerahastojen sijoitusehdotuksesta. Juttu: Tätäkö Timo Soini tarkoitti? -Tervetuloa moottoriteille on saanut 18 kommentointia. Sen sijaan Tyrmäys Soinin "hassulle" avaukselle: vanha juttu on kirvoittanut peräti 95 kommentoijan kielenkantoja. Kolmaskin uutisointi on tehty Uuteen Suomeen otsakkeella Radikaali talouden avaus Timo Soinilta: "Eläkkeet raiteisiin" ja se on saanut 20 kommenttia.

Presidentti Mauno Koivistokin on TV-haastattelussa PerusSuomalaisia ja meidän muita hämmentävää nousua sanallakaan koskettelematta puuttunut populismiin todeten populistien korvanneen osaltaan perinteisen vasemmiston. Näin galluppien valossa näyttääkin tapahtuvan.

Näin yritykset PerusSuomalaisten lyömisestä kääntyvätkin aina vaan voitoksi. Kansaa ei petetä - loputtomasti ainakaan, koska kyllä kansa tietää ja haluaa nyt radikaalia muutosta.

Ei kommentteja: